Visszakerült a korona az emlékműre


2012-05-11 18:13:51  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Visszakerült a korona az emlékműre főképe
Csiszár Gyula és Lőrincz Péter ma délelőtt visszahelyezte a Szent Korona kicsinyített és már renovált másolatát a Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület által még tavaly augusztusban állított emlékműre. Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Korona utca, Zárda utca körforgalmában álló Szent Korona Emlékművet május elején ittas fiatalok megrongálták. Csiszár Gyula kovács kérdésünkre elmondta, három napon keresztül dolgozott műhelyében a koronán, hogy az úgy nézzen ki, mint mielőtt megrongálták. - Gyakorlatilag egész héten keresztül azon dolgoztunk Lőrincz Péter barátommal, hogy a korona visszakerülhessen a helyére, a műhelyben körülbelül három napon keresztül dolgoztunk a koronán. A javítás nem látszik rajta - mondta a népi iparművész.
Lőrincz Péter érdeklődésünkre elmondta, a pápai kisiparosok és kereskedők támogatásából speciális, extra erős ragasztóval és csavarokkal erősítették a koronát a talpazathoz. A láncokat tövüknél és végüknél is rögzítették, megfelelő mélységbe fúrva és speciális ragasztóval ragasztva.
- Bízunk benne, hogy amennyit mi fáradozunk, annyit nem fognak rajta fáradozni a fiatalok - fogalmazott Lőrincz Péter, a Lokálpatrióta Kör Egyesület tagja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-04-12 16:53:36

Nagy László-emlékjelet avattak a városbarátok


ajánlott cikk főképe

2019-05-24 13:48:48

Megváltozott a közlekedési rend


ajánlott cikk főképe

2019-05-16 22:14:31

Kányádi Sándorról - kicsit másként


ajánlott cikk főképe

2019-04-28 22:15:53

Zenés Színpadok Országos Fesztiválja


PÁPA időjárás