Sajtótájékoztató az Agrárexpón


2012-05-18 18:55:39  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Babos Petra  | 


Sajtótájékoztató az Agrárexpón főképe
A nyitóünnepséget követően sajtótájékoztatót tartottak a szervezők és a támogatók a Sportcsarnok VIP termében. Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a város azzal igyekezett hozzájárulni a vásár sikeréhez, hogy vonzerőfokozó, ösztönző elemeket épített a programokba, és a kísérőrendezvényekbe egyaránt.
- Ez igaz arra is, hogy az iskolába járó 14 év alatti gyermekes szülőket különböző kedvezményekhez jutattuk, mint például egy négytagú család fejenként száz forintos kedvezménnyel látogathat ki az Agrárexpóra. Lehetőséget biztosítottunk a fogyatékkal élők számára is, akiknek a nagyközönség előtti bemutatkozást jelenti az Agrárexpo, valamint hagyományteremtő céllal minden évben meghívunk egy díszvendéget - egy nem az agrárium ágazatban működő pápai gazdasági társaságot -, ez idén a HASS + SONH Kft., mely fűtéstechnikai berendezéseit mutathatja meg az érdeklődőknek.
A tavalyi évhez és az elmúlt tizenöt évhez képest a programkínálat több új elemmel bővült, mint például a szombati Horgász Nap, a halászlé főzőverseny, a lófajták bemutatója vagy a lovagi torna – mondta el a polgármester.
Farkas Imre, közigazgatási államtitkár átvéve a szót hangsúlyozta, öröm volt látni, hogy itt mindenki mindenkit ismer.
- Jó érzés, tudni illik ez nem csak a szó szoros értelmében vett szakmai kapcsolatra utal, hanem egy komoly baráti kör illetve egy kisebb régió kulturális kapcsolatait is tükrözi - mondta, majd így folytatta - a közel 3500 négyzetméteres kiállítói tér is magáért beszél, melyet Pápa, mint régiós központ idén is meg tudott tölteni gazdálkodókkal és produktumokkal.
A Veszprém Megyei Agrárkamara nevében Sipőcz István elnök szólt. Mint mondta, a magyar mezőgazdaságot nem lehet megtanulni iskolában, ehhez a gyereknek már három éves korában látni kell, hogy néz ki egy tehén, mit kell azzal csinálni és mit kell tenni azért, hogy valakiből legyen valaki.
- Ez a megye nagyon jól ismeri a nációját, nagyon jól tudja, hogy ki, mit és mennyit akar, és mit tud tenni a gazdaságért. Ez a megye még nincs elszakadva, rákényszerült a kemény munkára, hiszen itt sokkal nagyobb munkával lehet ugyanannyi produktumot előállítani, mint egy szerencsésebb megyében - fogalmazott az elnök, majd hozzátette, reméli, a jövőben a kiállítók és a támogatók köre is bővül, hogy összetartva, együtt még többet tegyenek a megyéért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


ajánlott cikk főképe

2020-04-08 19:03:09

Elkezdődtek a beiratkozások a város egyházi óvodáiban


ajánlott cikk főképe

2020-05-07 14:20:02

Tartós élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket