Húsz év képekben - iskolatörténeti kiállítás a Nagytemplomban


2012-05-20 12:19:07  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Húsz év képekben - iskolatörténeti kiállítás a Nagytemplomban főképe
Iskolatörténeti kiállítás nyílt ma délelőtt az elsőáldozók istentiszteletét követően a nagytemplomban. A közel nyolcszáz képet felvonultató tizenhat tárló a fennállásának huszadik évét ünneplő Szent István Római-katolikus Általános Iskola életét mutatja be. A karácsonyi koncert, a város és az egyházmegye részére szervezett különböző versenyek, valamint a kulturális bemutató után, a ma nyílt kiállítás egy újabb állomása az iskola színes programsorozatot felvonultató jubileumi évének.
A kiállítás egy hónapig tekinthető meg a templom nyitvatartási idejében. A tárlók négy témát ölelnek fel: a fejlesztéseket, beruházásokat bemutató fotók mellett az egyházi és állami ünnepeket, a versenyeredményeket valamint a hétköznapokat összefoglaló életképek kaptak helyet, továbbá a mellékoltárokon különböző tablók és fényképek bizonyítják, hogy jó a katolikus iskolába járni.
Gombásiné Takács Gyöngyi igazgató nyitóbeszédében a szép eredményeket valamint a szülők támogatását hangsúlyozta.
- Az iskola húsz évvel ezelőtt indult. Úgy gondolom, ez alatt a húsz év alatt bebizonyítottuk, hívő pedagógusok, diákok, szülők és a segítő atyák, hogy a küzdés nem volt hiábavaló, hiszen az iskola mára elismert helyet vívott ki magának a városban és az egyházmegyében is – mondta, majd hozzátette, ezt nem csak az országos versenyeken elért eredményeik bizonyítják.
Az igazgatónő úgy fogalmazott, mint minden intézmény életében, a katolikus iskola életében is vannak nehézségek és problémák, hiszen semmi sem fehér és fekete, de az iskola arra törekszik, hogy a meglévő és a felmerülő hibákat orvosolja és kijavítsa. Beszéde végén külön megköszönte az egy százalékos adó felajánlásokat, dr. Mail József apát támogatását, valamint a szülők erkölcsi és anyagi támogatást, mely nélkül, mint mondta, nagyon nehéz lenne.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-29 09:02:37

Helyesírásból versenyeztek a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2019-05-01 22:15:31

Sokan szórakoztak a Közösségi majálison az Erzsébet ligetben


ajánlott cikk főképe

2019-07-04 15:41:40

Megérkeztek a voluták a kastélykerítésre


ajánlott cikk főképe

2019-04-30 12:30:02

Újabb járdaszakaszokat újít meg a város


PÁPA időjárás