Vonzóbb lett a város honlapja | Pápa Ma

Vonzóbb lett a város honlapja


2012-06-06 11:17:52  | cikk: mo  | Naponta 450 látogatót regisztráltak az utóbbi két hónapban a város új honlapján - tudtuk meg Unger Tamástól ma délelőtt. Az alpolgármester közölte azt is, a korábbi, mintegy 10 esztendeje működő internetes felületet a korszerűség és a modernizáció jegyében újították meg. Az új struktúra áttekinthetőbb, színesebb és csalogatóbb is lett. Unger Tamás, a honlap koordinátora érdeklődésünkre elmondta, Pápa város új, hivatalos weblapja két hónapja működik, s ebben a két hónapban – a statisztikák alapján – 16 ezer látogatót regisztráltak, ami 25 ezer oldallátogatást jelent. A megújult honlapon öt menüpontba rendezték a legfontosabb információkat.

A „PÁPAIAK” link alatt gyűjtöttek össze minden olyan információt, amely az önkormányzat és a polgármesteri hivatal működésével kapcsolatos. Itt tekinthetők meg a jelenleg futó projektek, hasznos információk a város intézményeiről, ügyfélfogadási idők, álláspályázatok és egyéb információk, melyek bármilyen módon érinthetik a város közösségét.

Az új honlap egyfajta marketing tevékenységet is el kíván látni, így a fő menüpontok közé került be a „TURIZMUS”. E menüpontban tájékozódhatunk a város turisztikai attrakcióiról, a szálláslehetőségekről, a városban zajló programokról.

Új funkcióként jelent meg a város weblapján a „GAZDASÁG” menüpont. A link egyfajta tájékozódási lehetőset nyújt a potenciális befektetőknek Pápa adottságairól, befektetési lehetőségekről és minden olyan információról, amely számukra érdekes lehet. Itt olvashatunk a jelenleg érvényben lévő adózási tudnivalókról, a munkaerő-piaci helyzetről és a szakképzési lehetőségekről.

A „KULTÚRA/SPORT” menüpont alatt olvashatunk a város közművelődési intézményeiről, a kiemelt pápai rendezvényekről, a könyvári szolgáltatásokról, a városi galériákról és az aktuális sporteseményekről, egyesületekről, klubokról.

Külön menüpontban kaptak helyet a közérdekű információk. A „HOL-MI?” link alatt a bankok, biztosítók, állatorvosok, gyógyszertárak, benzinkutak listája található meg. Itt olvashatunk a városban működő orvosi ellátás rendszeréről, a közlekedés rendjéről, intézményeiről és megtalálhatjuk minden fontos hivatal és szervezet elérhetőségét.

Unger Tamás tájékoztatott arról is, kialakítottak egy hírlevél funkciót is, amelyet regisztráció után küldenek ki azoknak, akik igénylik, hogy első kézből értesüljenek a pápaiakat érintő legfontosabb információkról. Ahogy a korábbi honlapnál, itt is működik a rendezvénykoordináció. Az alpolgármester felhívta a rendezvényszervezők figyelmét arra, a közeljövőben megrendezendő programokról szívesen tájékoztatnak az új weblapon is. Ehhez nem kell más, csak küldjék az elkészült meghívót, plakátot a hivatal@papa.hu címre – tette hozzá a honlap koordinátora.
Az alpolgármester elmondta azt is, törekednek a honlap olvasottságának növelésére. Ennek érdekében hamarosan elkészül a weblap angol és német nyelvű változata, valamint az akadálymentes felület a gyengén látók számára. Unger Tamás megjegyezte azt is, várják a visszajelzéseket a honlappal kapcsolatban. Az észrevételeket, megjegyzéseket a fent említett e-mail címre várják a szerkesztők.

A város honlapja itt érhető el: www.papa.hu

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!