A PELC U-13 idei szezonja | Pápa Ma

A PELC U-13 idei szezonja


2012-06-13 16:52:11  | cikk: Haraszti Gábor  | Nehéz szezon várt idén az U-13-as pápai csapatra, hiszen Forsthoffer Tibor tanítványainak a kiemelt bajnokságban olyan együttesekkel kellett felvennie a versenyt, mint az MTK, a Győri ETO, a Pécs, az Illés Akadámia vagy éppen a Budapest Honvéd. A mieink derekasan helytálltak az akadémiákkal és a nagyobb merítési lehetőséggel rendelkező csapatokkal szemben, mérlegük 30 mérkőzésen négy győzelem, kilenc döntetlen, 17 vereség, mely a 13. helyhez volt elegendő. A gyerekek idei munkáját a csapat edzője, Forsthoffer Tibor értékelte.
- A téli felkészülés az időjárás és sajnos a pályák miatt nem sikerült a legjobban. A tervezett edzésmennyiség megvalósult, de a létszám két-három héten keresztül az előbb említettek miatt kevesebb volt a megszokottnál, ez 10-12 játékost jelentett. Az idő és a körülmények javulásával nőtt a létszám is, és tudtunk erőnléti, technikai és taktikai edzést is tartani. A kevés felkészülési mérkőzés is hozzájárult ahhoz, hogy a szezon első négy-öt mérkőzése gyengébben sikerült, mint az ősz folyamán. A következő mérkőzéseken tudtunk nyerni, és a játék is megfelelő volt. Jött egy hullámvölgy, amit külső tényezők is befolyásoltak (tanulás, iskolai programok), de sikerült kilábalni belőle. A szezon végére összeszedtük magunkat, és jó mérkőzéseket játszottunk. A csapat a legtöbb mérkőzésen 4-3-3 játékrendszerben játszott, csak a posztokon próbáltam változtatni. A védekezésünk a középpályáig jó, de a támadók sajnos nem segítenek be, az okait tudom, ezen szeretnénk a későbbiekben változtatni. Támadásban gyengébbek vagyunk az előbb leírtak, illetve a felfeléjátékunk pontatlansága miatt, 14 gólt szereztünk a pontvadászat során. Pozitívum, hogy erőnlétünk jó, a gyerekek a taktikai feladatokat tudják, és meg is valósítják, egy-egy játékos több poszton is tud játszani. A korosztály létszáma változatlan ez nagyon fontos a későbbi időre nézve is. Ebben a kiemelt bajnokságban nagyon sok jó mérkőzést játszott a csapat, és nem játszottunk alárendelt szerepet.
Forsthoffer Tibor hozzátette, kisebb hazai játékvezetői segítséggel feljebb is végezhettek volna, de a helyezés másodlagos volt. A felkészülés júliusban kezdődik, remélhetőleg a teljes, 20-22 fős keret rendelkezésére áll majd.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-23 17:55:31

Megyei kosárünnep


2018-06-02 12:17:56

Győzelemmel búcsúzna a Perutz FC


2018-05-17 11:21:20

Egyenlített a Motax Pápa KC


2018-03-19 20:28:08

Ismét elhalasztják az Ajka - Perutz rangadót