Tizenéves biciklitolvajokat fogtak a rendőrök | Pápa Ma

Tizenéves biciklitolvajokat fogtak a rendőrök


2012-06-14 21:50:17  | cikk: HuHa  | Több tucat kerékpárt tulajdonított el az a két tizenéves pápai gyerek, akiket múlt héten fogtak el a rendőrkapitányság nyomozói. A bicikliket az idei évben lopták el főként lakótelepek zárt lépcsőházaiból, a sorozatot múlt héten szakították meg a rendőrök. Nagy Ákos bűnügyi osztályvezetőtől megtudtuk, az elmúlt hetekben kiemelten foglalkoztak kollégái a kerékpárlopásos bűncselekmény-sorozatokkal, ennek eredményeként összehangolt bűnügyi akció során fogták el a két személyt.
-A fiatalok megalapozottan gyanúsíthatók a kerékpárok eltulajdonításával, ezeket főként zárt lakótelepi lépcsőházakból vitték el. A lefoglalt kerékpárok nagy része a Vajda lakótelepről tűnt el, de más lakótelepek is érintettek lehetnek az ügyben. A kerékpárok között volt értékesebb darab, de a rosszabb állapotú kétkerekűeket is ellopkodták. A nyomozás eddigi állása alapján húsz rendbeli lopással gyanúsítjuk a fiatalokat. A bűncselekmény sorozat kezdete ez év tavaszára tehető és a múlt hétig tartott – mondta el érdeklődésünkre a főhadnagy. A fiatalok a zsákmányt maradéktalanul értékesítették, a nyomozás során további vizsgálat részét képezi az orrgazdák feltérképezése és büntetőjogi felelősségre vonása.
-Az elkövetők 11 és 15 év közötti fiatalok, egyikük fiatalkorú, társa gyermekkorú. A két gyanúsított egyike már korábban is ismert volt hatóságunk előtt. A fiatalok a kerékpárlopás-sorozattal az üzletszerűen kisebb értékre elkövetett lopás bűntettét és az üzletszerűen szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségét merítették ki, a gyermekkorú elkövető azonban büntetőjogilag nem vonható felelősségre – ismertette Nagy Ákos. A bűnügyi osztály vezetőjétől megtudtuk azt is, a lefoglalt kerékpárok egy részét már visszaszolgáltatta a rendőrség a tulajdonosoknak, nyolc biciklinek azonban még nincs meg a gazdája. A rendőr főhadnagy azt kéri, aki a mellékelt fotókon felismeri a saját kerékpárját, jelentkezzen a kapitányságon.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!