28 kórus, majdnem ezer énekesének koncertje lesz Pápán | Pápa Ma

28 kórus, majdnem ezer énekesének koncertje lesz Pápán


2012-06-21 13:32:24  | cikk: mo  | Szombaton este hét órakor több, mint 900 énekes áll össze az Esterházy-kastély belső udvarán a Pedagóguskórusok Országos Társasága nagyszabású rendezvénye keretében. A társaság ugyanis minden évben szervez kórustalálkozót több mint 60 tagkórusa számára, ahol az ország legkülönbözőbb pontjain tevékenykedő csoportok együtt énekelhetnek, szórakozhatnak, ismerhetik meg egymás településeinek kulturális értékeit. 2012-ben Pápára esett a szervezők választása, így a látványos és egyedülálló rendezvényt június 23-án városunkban tartják – adott tájékoztatást hírportálunknak Schmidt Dezsőné. A program helyi szervezője elmondta, Pápa 10 éve volt utoljára helyszíne a találkozónak, akkor a felújított Erkel iskola adott otthont a rendezvénynek. Idén a barokk várost kívánják megmutatni kollégáiknak a pápaiak, így a kórusok által énekelt repertoárból sem hiányozhatnak a barokk kötődésű dalok, például Händel művei.
A program délután négy órakor négy helyszínen kezdődik. A Pápán vendégeskedő 28 kórus egy időben az Erkel iskola és a Tarczy iskola aulájában, valamint a Református és az Evangélikus templom falai között lép fel. Este hét órakor mindannyian, közel ezren az Esterházy-kastély udvartartása és a pápai közönség előtt szerepelnek. A Pápai Fúvósok Egyesülete kíséretében eléneklik Pápa Város Himnuszát és két Händel-művet.
A találkozó rendszerint a nívós Fasang Árpád-díj átadásával zárul, mely elismerést évente egy-két karnagynak ítél oda a Pedagóguskórusok Országos Társasága. Az est bakonyi és Veszprém megyei népdalok közös éneklésével fejeződik be.
A különleges rendezvényt Pápa Város Önkormányzata is támogatja. A rendezvényhelyszínek és a technika biztosítása mellett a résztvevőknek kedvezményes belépőjegyeket kínáltak fel a város nevezetességeinek megtekintésére és a Várkertfürdőbe. Schmidt Dezsőné hozzátette, már most biztos, hogy több mint kétszáz résztvevő élni is fog ezzel a lehetőséggel.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!