Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság: Dunaszerdahely az élen | Pápa Ma

Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság: Dunaszerdahely az élen


2012-06-27 14:16:59  | cikk: Haraszti Gábor  | A Zenta – Nagybecskerek mérkőzéssel folytatódott a IX. Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pápai elődöntője. A 10 órakor kezdődött találkozó egyik kérdése az volt, a zentaiak ki tudták-e heverni a tegnapi 8-0-s vereségüket, és képesek lesznek-e javítani negatív mérlegükön a Székelyudvarhelynél két góllal jobbnak bizonyuló Nagybecskerek ellen. Ahogy azt várni lehetett, nagy küzdelem volt a pályán, mindkét csapat szeretett volna már az első félidőben előnnyel pihenőre vonulni. Ez végül nem sikerült, hiszen 40 perc játék után 1-1-re álltak a felek. A folytatásban újra többször veszélyben forogtak a kapuk, melynek köszönhetően mindkét oldalon egy-egy gól esett. A hajrában két szép kontratámadásból a vajdaságiak megnyerték a meccset, megszerezve ezzel első győzelmüket.
- Nehéz mérkőzés volt, a tegnapi játékunk miatt úgy érzem, kicsit lebecsült minket az ellenfél - vélekedett Kiss Lajos, a csapat edzője. Nagyon fiatal játékosokkal érkeztünk, akik két –három évvel idősebbek ellen lépnek pályára, ennek tudható be a tegnapi nagyarányú vereségünk. A nyolcgólos fiaskó után szinte az egész tegnapi napunk azzal telt, hogy lelket öntsünk a játékosokba. Mi még elég rutintalanok és fiatalok vagyunk ehhez a korosztályhoz, ahhoz, hogy a fiúk fejlődjenek és acélosodjanak, nagyon jó „edzőtábor” ez nekünk. Elsődleges elvárásunk, hogy az otthoni bajnokságban ránk jellemző játékot az ellenfelekre rá tudjuk erőltetni. A szervezésről, a vendéglátásról csak jókat tudok mondani, remekül érezzünk magunkat itt Pápán, nagyon köszönjük a meghívást.

Zenta – Nagybecskerek 4-2 (Gsz.: Csanádi István 2, Harmat Viktor, Kiss Róbert ill. Rice Richárd, Győri Henrik)

12 órától a még nyeretlen Székelyudvarhely a favoritnak számító Dunaszerdahely ellen igyekezett a tegnapinál jobb eredményt elérni – két góllal alulmaradtak Nagybecskerekkel szemben, az erdélyiek is fiatal kerettel vágtak neki a tornának, ám előzetesen úgy kalkuláltak, a második hely reális célkitűzés lehet. Az első 40 percben nem született gól, a második játékrészben Varga révén Dunaszerdahely előnybe került, a meddő mezőnyfölényből azonban nem tudtak újabb gólokat szerezni. Ez megbosszulta magát, hiszen Sorbán betalált, az 1-1-es állás pedig a végeredményt is jelentette.

Dunaszerdahely – Székelyudvarhely 1-1
(Gsz.: Varga Gergő ill. Sorbán Előd)

Csütörtökön 10 órától a Zenta – Székelyudvarhely meccsel folytatódik a bajnokság.

A torna állása:
1. Dunaszerdahely 4 pont
2. Nagybecskerek 3
3. Zenta 3
4. Székelyudvarhely 1

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-07-10 18:40:27

16 csapat került a nyugati csoportba


2018-04-08 11:51:47

Bemutatkozott a Pápai Judo Akadémia


2018-06-01 21:32:35

Elúszott a bronz az U19-nek


2018-06-20 17:22:24

Jelesre vizsgázott a női szakág