Közös játékkal zárták a tábort


2012-07-06 19:46:58  | cikk: HuHa  | 


Közös játékkal zárták a tábort főképe
Ma délután ért véget a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ két hetes napközis tábora. A táborban harminc kisiskolás talált kellemes elfoglaltságra az elmúlt napokban, melynek fő témája a lovaglás és a lovakkal való ismerkedés volt. A gyerekek egyik csoportja a Pápai Lovasiskolában töltötte délelőttjeit, a kisebbek pedig a Halász Póniudvarba jártak ismerkedni az állatokkal. A két hetes programot kiváló időjárás kísérte, így a délelőtti lovas foglalkozások után délután a Várkertfürdő strandja, filmvetítés, közös játék várta a táborozókat. A programot idén is színesítette egy egész napos kirándulás, melynek keretében a Bakonyba és a Veszprémi Állatkertbe is ellátogattak. A tábor ma délelőtt a lovasiskolában a gyerekek bemutatójával, délután pedig pónifogatozással és közös játékkal zárult.
-Mint minden évben most is jól sikerült a tábor, a gyerekek nagyon lelkesek és aktívak voltak, és örömmel vettek részt a felkínált programokon. Több kisgyermek visszatérő vendégünk volt, ők már nagyon ügyesen lovagolnak – ez derült ki a ma délelőtti bemutatón, de a kezdőknek is sikerült elsajátítani a lovaglás alapjait. A lovaglás mellett a lovak gondozásával, ellátásával kapcsolatban is sokat tanultak a két hét alatt, a póniudvarban tartott foglalkozásokon résztvevő gyerekek pedig erről egy tesztet is kitöltöttek – összegezte a záró foglalkozáson Bognárné Novák Ilona művelődésszervező.
 Az utolsó délutánon a gyerekek együtt vettek részt a záró programon, sőt szüleiket is meghívhatták a JMSZK színházépületébe, ahol arcfestés, üvegfestés, kézműves tevékenység biztosított tartalmas kikapcsolódást. Szanyi Kata éppen négyes zsinórfonást készített ottjártunkkor.
-Két zsinórszárat félbe hajtunk, csinálunk rajta egy hurkot és azt fonjuk tovább ilyen kocka alakban. Ezt fel lehet rakni táskára, rolónak a húzójára és bármire – magyarázta a kézműves technikát. Kata egyébként az elmúlt két hetet a pónis csoportban töltötte.
-Nagyon szerettem volna megtanulni, hogyan kell pónin lovagolni és hogyan kell gondozni a lovakat, ezért jelentkeztem ebbe a táborba. Megtanultunk lovagolni és tornázni a lovakon, sokat voltunk a medencében és drótköteleztünk is. Szerintem nagyon jó volt a tábor, nekem az tetszett a legjobban, amikor tornáztunk a pónin és elfeküdtünk rajta – mesélte a kilenc éves kislány.
A táborvezetők szerint valamennyi kisgyermek élményekkel gazdagodva búcsúzott a tábortól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-21 13:50:45

A tarczys Hatvani Márk országos első helyezett informatikából


ajánlott cikk főképe

2020-08-01 22:26:45

Szakmakóstoló hét a Mezőben


ajánlott cikk főképe

2020-03-20 13:22:49

Kesztyűben a piaci árusok


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 20:09:21

Gépkocsival segítik a máltai munkát