Isten hangjai a Ferences templomban


2012-07-30 09:07:43  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Isten hangjai a Ferences templomban főképe
Szinte zsúfolásig megtelt tegnap estére a város ékszerdoboza, a Ferences templom, melyet csodálatos trombitaszó töltött meg vasárnap.  A közelmúltban indított koncertsorozat harmadik állomásához érkezett, melyen ezúttal Reiter Gábor, a saarbrückeni nemzeti színház trombitaművésze varázsolta el a közönséget. Az ifjú művészt zongorán Horesnyi Mónika kísérte.
Csernai Balázs káplán érdeklősünkre elmondta, az idei hangversenyek szervezésnél arra törekedtek elsősorban, hogy a keresztény zenét mutassák be, az általános klasszikus zenén keresztül.
- Mohácson születtem, s ott is végeztem tanulmányaimat, valamint zenei pályafutásom is innen indult. 7 éves korom óta érdekel a zene. Jelenleg a németországi saarbrückeni nemzeti színház trombitaművésze vagyok. Csernai Balázs meghívására már második alkalommal járok Pápán, ebben a meseszép kis templomban. Remélem, még lesz lehetőségem eljönni a városba - mondta Reiter Gábor.
Végül hozzátette, a jövőben is szeretne koncertezni, valamint tanítani a fiatalabb nemzedéket.
A koncert során elsősorban barokk művek csendültek fel, de francia XX. századi művek is megelevenedtek a közel egy órás zenei élmény során.
Az est során közreműködött verssel Veisz Endréné, Édes Ágnes, Horváth Emília és Takács Annamária.
Az ingyenes hangversenysorozat következő programja augusztus 19-én lesz, amikor is a szombathelyi Nádasy Trió érkezik városunkba.
1942-ben augusztus 2-án szentelték fel a Ferences templomot. Ennek alkalmából augusztus 2-án, reggel 7 óra 30 perckor ünnepi szentmisére várják a híveket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-02 09:46:11

A járványügyi helyzet kezeléséről egyeztettek


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 15:35:48

Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 17:40:06

A szociális ágazatban dolgozók is ingyen utazhatnak, a képviselői tiszteletdíjak folyósítását felfüggesztették


ajánlott cikk főképe

2020-01-28 15:21:55

Elektromos autó a kórházban