Reagált a Jobbik felvetéseire a rendőrkapitány


2012-08-01 16:56:37  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság tájékoztatása a Jobbik Magyarországért Mozgalom pápai szervezetének sajtótájékoztatón elhangzott felvetéseire  

A rendőrség általános célkitűzéseivel összhangban a Pápai Rendőrkapitányság állománya is a Lakosság érdekében látja el szolgálatát. Célunk, hogy az itt élők mindennapjai békében, biztonságban teljenek, ennek érdekében pedig legfőbb feladatunk a jogsértő cselekmények megelőzése és kezelése.

Fontosnak tartom, hogy a Lakosság bizalommal forduljon hozzánk, s bátran jelezze problémáit, észrevételeit. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai minden hozzánk beérkező állampolgári bejelentést kivizsgálnak, s a lehető legrövidebb időn belül reagálnak azokra. Amennyiben felmerül jogsértő magatartás, úgy kollégáim a törvényi előírások szerint, a körülmények teljes feltérképezése mellett megteszik a szükséges intézkedéseket.

A Jobbik sajtótájékoztatóján nevesített városrészekben – a Celli út, a Rigó lakótelep, a Kiss tér, valamint a Mező utca – már az elmúlt években erősítettük a rendőri jelenlétet, ennek megfelelően az ott élők bejelentéseit kiemelten kezeltük.
A valóban deviánsnak számító kábelégetés főként a Rigó lakótelepen jellemző, azokra minden esetben reagáltunk, az elkövetőket – cselekményük súlyának megfelelően – szabálysértőként vagy bűnelkövetőként felelősségre vontuk.

A város területén az érintett hatóságok rendszeresen tartottak és tartanak ellenőrzéseket a környezetszennyezés és az illegális hulladék elhelyezésének megelőzése érdekében. Már tapasztalható, hogy több portán jelentős mértékű javulás következett be.

A korábban Kanadába települt pápai lakosok közül többek ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban Magyarországon. Amennyiben külföldön tartózkodásuk valószínűsíthető volt, kezdeményeztük nemzetközi elfogató parancs kiadását. Ennek eredménye, hogy jó néhány személlyel szemben befejezhetővé vált a büntetőeljárás.

A Pápai Rendőrkapitányság részéről:
Szappan Csaba r. alezredes
kapitányságvezető

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-26 19:54:42

Kiadvány készül a helyi értékekről


ajánlott cikk főképe

2018-09-20 14:45:47

A fiatal költők nemzetközi fesztiváljára küldte be saját versét a tarczys diáklány


ajánlott cikk főképe

2018-11-16 13:56:30

Grőber Attila: Ha ez így megy tovább, a város velünk adósodik el


ajánlott cikk főképe

2018-11-20 09:59:05

A KRESZ változásairól


PÁPA időjárás