Előzetesben a nyakláncrabló


2012-08-03 21:16:43  | cikk: HuHa  | 


Előzetesben a nyakláncrabló főképe
Egy rablás sikeres felderítéséről adott hírt lapunknak Nagy Ákos rendőr százados, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A bűncselekményt június 29-én követte el egy pápai fiatal felnőtt férfi, aki a délutáni órákban az utcán kitépte a szembe jövő középkorú hölgy nyakából a közel kétszázötvenezer forint értékű nyakláncot. A lánc megerősített kapoccsal volt ellátva, így elsőre nem sikerült azt leszakítania, ezért többször meglökte az áldozatot, majd a zsákmánnyal eltűnt a helyszínről a menekülésben őt segítő társaival együtt. Az áldozatnak sikerült megjegyeznie a meneküléshez használt jármű rendszámának töredékét, ami nagymértékben segítette a rendőrök munkáját. A pápai rendőrkapitányság nyomozóival a környék összes térfigyelő kamerájának felvételét átnézték és sikerült beazonosítani a bűncselekményben használt gépkocsit, ami alapján a rendőrök eljutottak a tetteshez.
-Mivel a gyanúsított több alkalommal is meglökte a sértettet a zsákmány megszerzéséhez, tette nem dolog elleni erőszaknak minősül, hanem a sokkal súlyosabban minősülő rablás bűntettének, ezt pedig a jogalkotó 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionálja – tudtuk meg a bűnügyi osztály vezetőjétől. A tettes egy pápai fiatal felnőtt férfi, aki már ismert volt a pápai nyomozók előtt, társai pedig Pest megyéből érkeztek.
A rendőr százados kiemelte, ilyen típusú súlyos bűncselekmény ritkán fordul elő városunkban. A közelmúltban két esetben loptak el oly módon nyakláncot, hogy kitépték az áldozat nyakából, ezekben az esetekben azonban nem bántotta a tettes az áldozatokat – és ezeknek a cselekményeknek az elkövetője is rendőrkézre került rövid időn belül.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-22 22:01:37

A megye településeinek egyharmada indult a közterület-szépítési versenyen


ajánlott cikk főképe

2019-01-10 15:36:45

A türrösök az ország legjobbjai a 4 for EUrope középiskolai versenyen


ajánlott cikk főképe

2018-09-23 13:02:04

Őszies Vajda Lakótelepi Nap


ajánlott cikk főképe

2018-10-26 22:01:19

Segítség a pályaválasztáshoz


PÁPA időjárás