Új megbízott parancsnok a Bázisreptér élén


2012-08-16 10:38:06  | cikk: mo  | fotó: Heavy Airlift Wing  | 


Új megbízott parancsnok a Bázisreptér élén főképe
Az MH Pápa Bázisrepülőtér közleményben tájékoztatott arról, hogy Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar Főnöke Gangler László alezredest bízta meg 2012 augusztus 1-től a Bázisreptér parancsnoki feladatainak ellátásával. A parancsnokság átadását-átvételét Magasy Zsolt mk. alezredes és Gangler László alezredes augusztus 14-én jelentették Sáfár Albert dandártábornoknak, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, Légierő Haderőnem Főnökének a bázison tartott állománygyűlésen – áll a közleményben.
Az újonnan megbízott parancsnok köszöntőjében elmondta, példát kíván mutatni, emellett pedig tisztességes, kemény munkát vár el a bázis állományától. Gangler alezredes fő feladatának tekinti a bázisra települt katonai szervezetek működéséhez szükséges feltételek fejlesztése mellett a saját személyi állomány folyamatos képzését, a színvonalas munkát végzők megbecsülését, a beosztottakról való gondoskodást.
A nemzetközi környezetben folyó munkát és együttműködést a korábbi beosztásaiból hozott tapasztalatait felhasználva szeretné továbbfejleszteni. Gondot kíván fordítani a kiképzések hatékonyságának növelésére, a megszerzett végzettségek honvédség számára leghatékonyabb használatára, az idegen nyelvi készségek fejlesztésére. Számít ebben a feladatban a települt-támogatott erők személyi állományára, az általuk biztosított kiképzési lehetőségek hatékony felhasználására, a közös sport és szabadidős rendezvények kommunikációs képességeket fejlesztő hatására. A helyi önkormányzattal és társszervekkel történő együttműködés jelenleg is magas szintjét szeretné még intenzívebbé tenni, közös rendezvényeken keresztül népszerűsíteni a katonai hivatást, növelni a katonai pálya elismertségét. A repülőtér napi életét bemutatva betekintést kíván nyújtani a társadalom számára, a legmodernebb repülőtechnikát kiszolgáló, üzemeltető, és repülést irányító állomány felelősségteljes munkájába. Céljai között szerepel a hatékony emberi és anyagi erőforrás felhasználásának kialakítása, továbbfejlesztése, a tervszerű, átlátható munkavégzés.
Fontosnak tartja, hogy a parancsnokságból kiindulva a középvezetőkön keresztül a legalsó szinteken is érzékelhető legyen a vezetés és vezetettség, a tervszerűség, az egyértelmű feladatszabás és a munkafeltételek biztosítása, ahol a jól elvégzett munka és annak megbecsülése is része a működési folyamatnak – derül ki a Bázisreptér közleményéből.

Képek:

Gangler alezredes 1988-ban a Kilián György Repülőműszaki Főiskola elvégzése után Pápán kezdte meg szolgálatát harcálláspont megfigyelőként. Az itt töltött több mint 18 év szolgálat alatt számos beosztásban dolgozott, például 2004 és 2006 között a Bázisrepülőtér megbízott parancsnokaként. 2007-től az afganisztáni MH Tartományi Újjáépítési Csoport harmadik váltásának törzsfőnöke volt. A misszió után Olaszországban, az Egyesített Légierő Hadműveleti Központ, légtér gazdálkodó-tervező főtiszti feladatait látta el, egészen 2012-ig. Katonai pályafutása során számos képzésen, tanfolyamon vett részt, 2001-ben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, Katonai vezető, légierő szakon kitüntetéssel végzett.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-21 10:17:27

Koszorút helyeztek el Kossuth Lajos halálának emléknapján


ajánlott cikk főképe

2019-02-15 07:49:09

A Refi igazgatója volt a kávéházi beszélgetések vendége


ajánlott cikk főképe

2018-12-02 08:08:44

Ünnepi hangulat a Fő téren - Gyertyafényes advent


ajánlott cikk főképe

2019-01-29 21:19:52

Gangler László: Új beosztásomban az egész Magyar Honvédség érdekében fogok dolgozni, de sohasem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem


PÁPA időjárás