50 kisgyermek alkotásából nyílt kiállítás a Kékfestő Múzeumban


2012-08-17 19:20:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


50 kisgyermek alkotásából nyílt kiállítás a Kékfestő Múzeumban főképe
Kilencedik alkalommal szervezte meg a Kékfestő Múzeum Ágas-bogas elnevezésű nyári hagyományőrző táborát. A két turnusban megrendezett program rendkívül népszerű volt a gyerekek körében, hiszen közel ötvenen vettek részt az egy-egy hetes táborban, ahol a kékfestés titkaival ismerkedhettek meg. A tartalmas programok során a gyerekek batikolhattak, nemezelhettek, rajzolhattak és egyéb kézműves tevékenységekben próbálhatták ki kézügyességüket.
Ma délután az ott készült több száz alkotásból nyílt tárlat, melyet Reidmár Linda, a Kékfestő Múzeum vezetője ajánlott a közönség figyelmébe.
- Nagyon sikeres volt mind a két táborunk, melyet Fekete Gábor és Katona György vezetett. A gyerekek az öt nap során a képzőművészet apróbb ágaiba nyerhettek betekintést. Megismerkedhettek a fazekassággal és a kékfestéssel, de a festészet és a sokszorosító grafika is előtérbe került. Sok kicsi itt találkozott először olyan technikával, amiről eddig még nem is hallott.
A múzeum vezetője végül hozzátette, szeptemberre egy nagyszabású programsorozatot szerveznek a múzeum 50 éves jubileuma kapcsán.
A tárlat megnyitóján az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Sindő Népzenekar működött közre. A táborzáró eseményen minden résztvevő oklevélben részesült.
A kiállítás augusztus 31-ig tekinthető meg.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-18 12:24:04

Levéltárvezető és könyvtárvezető a kávéházi beszélgetésekben


ajánlott cikk főképe

2018-09-28 12:59:14

Keddtől teljes lesz a főtéri piac


ajánlott cikk főképe

2018-09-26 21:41:11

Az Esterházy-kastély kápolnájába várják a zenekedvelőket


ajánlott cikk főképe

2019-02-07 14:06:51

Újabb nagy mennyiségű adomány a Teuton Lovagrendtől


PÁPA időjárás