XII. Fegyver-és érembörze a Petőfi Gimnáziumban


2012-08-19 16:40:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


XII. Fegyver-és érembörze a Petőfi Gimnáziumban főképe
A Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportja és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Éremgyűjtő Szakköre a Pápai Hősök Napjához kapcsolódóan idén is megrendezte a mára már hagyományosnak mondható fegyver-és érembörzét. A tizenkettedik alakalommal megrendezett találkozónak ezúttal is a Petőfi Sándor Gimnázium tágas aulája adott otthont.  Az 1970-ben egyesületbe tömörült pápai éremgyűjtők nagy hagyományú rendezvénye sokakat megmozgatott az idén is, hiszen a mai börzére az ország különböző tájairól érkeztek lelkes kiállítók, közel százan - mondta el érdeklődésünkre Buzás Gyula, a Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportjának titkára.
- 1941 óta foglalkozom az éremgyűjtéssel. A családomban a keresztapámtól kaptam régi pénzeket, s azóta gyűjtöm azokat. A legrégebbi darabom közel 2500 éves, az egyiptomi időkből való, de szinte minden korból van valamilyen érmém. A gyűjtés mellett megjelent már három numizmatikai katalógusom is. Rendszeresen járok kiállításokra az országban. Remélem, még sokáig gyűjthetem ezeket a numizmatikai darabokat - mesélte Beszeda Róbert, a Magyar Éremgyűjtő Egyesület Budapesti Csoportjának titkára.
A találkozó célja a vélemények megosztása, a közös beszélgetés, az eszmecsere.
A Magyar Éremgyűjtő Egyesület Pápai Csoportja és a JMSZK Éremgyűjtő Szakköre jelenleg harminc fővel működik, foglalkozásaikat minden hétfőn délután tartják.
A gazdag kiállításon az érmék és fegyverek mellett hagyományosan nagy a kínálat - egyebek mellett - régi képeslapokból, kitüntetésekből, papírpénzekből, bélyegekből is.
A börze miniárveréssel és tombolasorsolással zárult a kora délutáni órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-29 19:07:27

A jelképes gettókapunál emlékeztek


ajánlott cikk főképe

2019-04-17 15:09:50

Húsvéti kézműves foglalkozás a Vajda Márta iskolában


ajánlott cikk főképe

2019-05-13 15:42:07

Rákász Gergely ismét Pápán koncertezett


ajánlott cikk főképe

2019-01-31 16:58:01

A kivágott fákból tűzifa lesz a pápaiaknak - kezdődnek a kivágások a Várkertben


PÁPA időjárás