"Emelkedjünk hát újra nemzetté" – Szent Istvánra emlékezett a Jobbik


2012-08-20 20:13:40  | cikk: mo  | A Millenniumi Emlékparkban tisztelegtek államalapító Szent István alakja előtt a Jobbik pápai és Pápa környéki szervezetei, az Új Magyar Gárda, a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet és a Szebb Jövőért Magyar Önvédelem képviselői ma délután. A megemlékezés Egressy-Molnár Viktória vezetésével a Himnusz hangjaival kezdődött. A rendezvényen Pápai-Szabó György református lelkész mondott emlékbeszédet. A Magyarok Világszövetségének egyik vezetője, a Magyarságtudományi Füzetek szerkesztője a Magyar Hitvallás soraival kezdte emlékező beszédét, melyben arra utalt, hogy ami az államalapítás idejében lejátszódott, kőkemény, véres politikai küzdelem és részben leszámolás volt a politikai hatalomért, vallási köntösbe burkolva. Pápai-Szabó György arról beszélt, hogy fel kell számolni a szakadékot magyar és magyar között. 
- Legyen ez az ünnep a magyar összefogás ünnepe. Legyen egy igazi összmagyar ünnep, amely feloldja az ellentéteket, a régieket és az újakat is, hogy Isten szeretete, kegyelme ölelje át ezt a nemzetet a Krisztusban. És ne legyen többé magyar a magyarnak farkasa, mint eddig - fogalmazott a lelkész.
Pápai-Szabó György hangsúlyozta, legyen ez a nap a nemzeti megbékélésé, az erkölcsi megújulásé, hisz erkölcsileg roppant mély szakadékban van a nemzet, a nép.
- Kérdés, hogy ma a magyarság nemzet-e vagy csak nép, oszáglakosoknak a sokasága? Legyen ez a nap a nemzeti újjászületésé. Beteg népünk lelke. És egyedül csak Isten gyógyíthatja meg. Vissza kell térnünk tehát Istenhez. Legyen ez a nap a magyar eszmélés, a magyar nemzettudat újjászületésének a napja – tette hozzá a szónok.
A református lelkész kiemelte, csak annak a nemzetnek van jövője, amelyiknek van önbecsülése. Amelyik tisztában van saját értékeivel, saját múltjával, hagyományaival, kultúrájával és mindezt megbecsüli. Van istenhite, Krisztus-élménye és a szeretet istenének, az Úr Jézus Krisztusnak az útján jár – foglalta össze gondolatait Pápa-Szabó György.
A megemlékezésen közreműködött Csatlós Melinda és testvére, Krisztina zenével.
Az ünnepség végén a lelkész megáldotta az új kenyeret, s miután Orbán Imre, a Jobbik helyi elnöke megszegte azt, körbekínálta a rendezvény résztvevőnek.
A Jobbik helyi szervezete a városi ünnepségen is részt vesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-19 16:10:35

A kormány megbecsüli az egészségügyben dolgozókat


ajánlott cikk főképe

2019-01-13 00:04:21

A pápai furcsa pár - telt ház előtt játszott az S.K. Társulat


ajánlott cikk főképe

2018-11-27 22:37:23

Színház a legkisebbeknek


ajánlott cikk főképe

2018-11-26 23:34:02

80 éves a Közgáz - megkezdődött az ünnepi hét


PÁPA időjárás