Valamivel több, mint 7000 kötet nem került elő a könyvtárban


2012-08-24 17:28:30  | cikk: mo  | 


Valamivel több, mint 7000 kötet nem került elő a könyvtárban főképe
Megvannak a pontos adatok a könyvtár teljeskörű állományellenőrzését követően – jelentette be dr. Hermann István igazgató. A Jókai Mór Városi Könyvtár dolgozói június 4-én kezdték meg és július végére fejezték be a leltározás munkafolyamatait. A nem kis feladatot jelentő tevékenység jó ütemben haladt, az első négy napban csaknem 22 ezer dokumentumot vettek kézbe a könyvtárosok és kerestek vissza az intézmény által 2005 óta használt SZIKLA integrált könyvtári rendszerben. Hermann Istvántól megtudtuk azt is, hogy a könyvtárban 1988 óta nem volt hasonló állományellenőrzés.
A leltárt 3x3 fős csoportokban végezték a könyvtárosok, feszített tempóban csaknem 120 ezer dokumentumot kerestek vissza. Hermann István elmondta, a könyvtári rendelet alapján a pápai intézményben a megengedhető hiány 8606 kötet lenne, örvendetes, hogy ehhez képest csak 7266 db dokumentum nem került elő, azaz a kálón, vagyis a határértéken belüli a hiány mértéke. A könyvtárigazgató közölte, 2011-ben megtörtént a zenei és helyismereti gyűjtemény leltározása, így ezen dokumentumok kivételével az intézmény állományának nyilvántartása 119531 db kötetet mutat. A Jókai Mór Városi Könyvtárban az állományellenőrzés idején kölcsönzésre nem, csupán a kötetek visszavételére volt lehetőség. Érdemes volt azonban várni, hiszen az augusztus 21-i nyitást követően a könyvtár naprakész, friss, megújult adatbázissal és állománnyal áll az olvasók rendelkezésére.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-02 07:18:55

Települések Pápa környékén a középkorban - Előadás a KÉSZ-ben


ajánlott cikk főképe

2019-02-20 14:18:25

Bébiételt osztottak a Teuton Lovagrend adományából


ajánlott cikk főképe

2019-01-27 22:08:02

Séta és mécsesgyújtás a holokauszt emléknapján - Elkezdődött a Holokauszt emlékév


ajánlott cikk főképe

2018-10-20 19:47:45

Új hangszerek a zeneiskolában


PÁPA időjárás