Valamivel több, mint 7000 kötet nem került elő a könyvtárban


2012-08-24 17:28:30  | cikk: mo  | 


Valamivel több, mint 7000 kötet nem került elő a könyvtárban főképe
Megvannak a pontos adatok a könyvtár teljeskörű állományellenőrzését követően – jelentette be dr. Hermann István igazgató. A Jókai Mór Városi Könyvtár dolgozói június 4-én kezdték meg és július végére fejezték be a leltározás munkafolyamatait. A nem kis feladatot jelentő tevékenység jó ütemben haladt, az első négy napban csaknem 22 ezer dokumentumot vettek kézbe a könyvtárosok és kerestek vissza az intézmény által 2005 óta használt SZIKLA integrált könyvtári rendszerben. Hermann Istvántól megtudtuk azt is, hogy a könyvtárban 1988 óta nem volt hasonló állományellenőrzés.
A leltárt 3x3 fős csoportokban végezték a könyvtárosok, feszített tempóban csaknem 120 ezer dokumentumot kerestek vissza. Hermann István elmondta, a könyvtári rendelet alapján a pápai intézményben a megengedhető hiány 8606 kötet lenne, örvendetes, hogy ehhez képest csak 7266 db dokumentum nem került elő, azaz a kálón, vagyis a határértéken belüli a hiány mértéke. A könyvtárigazgató közölte, 2011-ben megtörtént a zenei és helyismereti gyűjtemény leltározása, így ezen dokumentumok kivételével az intézmény állományának nyilvántartása 119531 db kötetet mutat. A Jókai Mór Városi Könyvtárban az állományellenőrzés idején kölcsönzésre nem, csupán a kötetek visszavételére volt lehetőség. Érdemes volt azonban várni, hiszen az augusztus 21-i nyitást követően a könyvtár naprakész, friss, megújult adatbázissal és állománnyal áll az olvasók rendelkezésére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-06 20:18:13

Zene és programok minden mennyiségben


ajánlott cikk főképe

2019-01-31 00:03:19

Grőber Attila válaszolt Áldozó Tamásnak


ajánlott cikk főképe

2019-04-05 21:30:06

A város él, létezik, ünnepel - Jubilál a Szélesvíz


ajánlott cikk főképe

2019-04-25 18:27:04

Fejlesztések a Huszár Közösségi Házban


PÁPA időjárás