Nyárbúcsúztató fúvós koncert a régi Városháza udvarán


2012-09-16 08:32:03  | cikk: mo  | 


Nyárbúcsúztató fúvós koncert a régi Városháza udvarán főképe
Bár a próbaterembe való beköltözés a műszaki átadás előtt még nem történhetett meg, az azonban már biztos, hogy a régi Városháza udvara kitűnő akusztikával rendelkezik. Bizonyítást nyert, hiszen tegnap a „B”-épületben tartotta nyárbúcsúztató koncertjét Pápa Város Fúvószenekara. Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Egyesületének vezetője kiemelte, rendkívül jól sikerült a koncert, mely tulajdonképpen az elmaradt tavaszköszöntő produkció pótlása is volt egyben. A könnyed hangulatú műsorban régebbi és egészen friss darabok is felcsendültek, így az újabbak közül például a Caribbean Beat, a Just a Gigolo vagy az Americano, a korábban feldolgozottak közül pedig a Jézus Krisztus szupersztárnak, vagy a Morricone-válogatásnak tapsolhatott a közönség.
Rendszerint a tavaszköszöntő koncerten adják át a tiszteletbeli és örökös tagság díjait. Idén azonban ezt is tegnapra halasztották. Örökös tag az lehet, aki régóta, kiemelkedő teljesítménnyel zenél az együttesben, tiszteletbeli tagnak pedig olyan személyeket választ a zenekar, akik munkájukkal, tevékenységükkel segítik a fúvószenekar munkáját.
2012-ben „Örökös tag”-díjban részesült Jabab Lajos, aki az első Játékfesztivál óta zenél a fúvószenekarban. Jakab Lajos 1973-1990 játszott a honvédség zenekarában Zalaegerszegen, ezt követően a mai légierő zenekar elődjéhez került, ahonnan 2005-ben ment nyugdíjba. Pápa Város Fúvószenekarában több mint két évtizede játszik, jelen volt a zenekar legnagyobb koncertjein, többek között az 50 éves jubileumon is.
Tiszteletbeli tagnak választották dr. Áldozó Tamás polgármestert. A fúvószenekar e díjjal igyekezett köszönetet mondani mindazon segítségért, amit az elmúlt évek során a polgármestertől kaptak. Áldozó Tamás ugyanis kezdettől fogva támogatta az együttes egyesületté válását, és segített abban, hogy a zenekar új próbaterembe költözhessen.
„Tiszteletbeli tag”-díjban részesült Illés Csaba is, aki a zenekar nagykoncertjeinek rendszeres résztvevője basszusgitárjával.
A ceremónia végén a zenekar ajándékkal köszönte meg Horváth Adrián karnagy kitartó és áldozatos szakmai munkáját. A díjak átadása után dr. Áldozó Tamás, Mógor-Schmidt Katalin és Horváth Adrián átvágták a nemzetiszínű szalagot, így jelképesen felavatták a zenekar új próbatermét.

A Pápai Fúvósok Egyesülete elnöke érdeklődésünkre elmondta, várhatóan 2-3 hét múlva, a műszaki átadás folyamatának befejezése után, beköltözhetnek a közel 120 négyzetméteres, tágas próbaterembe. Addig azonban még zsúfolt hetek állnak előttük, hiszen a jövő hét végén két helyen is fellépnek, az Őszi Dionüszia rendezvényén és az Erzsébetvárosi Napon. A zenekar szeptember 30-án, a Döbröntei Várünnepségen zárja a nyári évadot, s aztán gőzerővel készülnek az újévi koncertre, melyről részleteket nem árult el az egyesületi vezető, csupán annyit, hogy a második rész egy Blues Brothers Show lesz.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-08 15:19:58

Zöld út a hitelhez


ajánlott cikk főképe

2019-02-11 19:41:04

Koncertek a Református Ótemplomban


ajánlott cikk főképe

2018-09-29 13:09:58

Puskásné Tófeji Valéria fotóalbuma


ajánlott cikk főképe

2019-01-13 00:04:21

A pápai furcsa pár - telt ház előtt játszott az S.K. Társulat


PÁPA időjárás