Fogyatékosok Karácsonya


2009-12-21 18:20:44  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Fogyatékosok Karácsonya főképe
Ma délután 15 órakor kezdődött Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményének Kisfaludy utcai telephelyén a Fogyatékosok Nappali Intézményében a gondozottak karácsonyi ünnepe. Csőréné Pőr Eszter köszöntőjében elmondta, az advent a karácsony előtti izgalommal teli várakozásunknak az ideje, mely mellett nem szabad elszaladnunk:

- Az ünnep előtti elmaradhatatlan és kötelező teendőink mellett kell, hogy az ádvent bűvölete ránk és általunk családunk tagjaira is átragadjon. Kell, hogy megmártózzunk a várakozás izgalmaiban, a készülődés gyönyörűséges tevékenységében- mondta az intézményvezető.

Ezt követően előbb a fogyatékkal élő gyermekek zenés, verses ünnepi műsora, utóbb a Bartók Béla Zeneiskola összeállítása következett, majd Áldozó Tamás alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket:

-A karácsony a család ünnepe. De hétköznapjainkat egész évben nem csak a családunkban éljük, hanem különböző közösségekben. Ezek a közösségek nagyon különböző minőségűek lehetnek, igen sokat közülük csak valamilyen érdek tart össze. Van azonban más közösség is, amely az emberi érzésekben való gazdagságban jön létre, mint például az Önök közössége is. Ahhoz, hogy egy ilyen közösség kialakuljon, nagyon sokaknak nagyon sok munkája van benne. Az itt dolgozóknak a kitartása, odaadása, a fiatalok alkalmazkodó készsége, fogadókészsége, lelkesedése, a szülők mindennapi bíztatása, bátorítása nélkül nem jöhetett volna létre ez a közösség. Itt nem az volt nagy munka, hogy elkészüljenek ezek a falak, új járólap kerüljön a lábunk alá, az Önök áldozatos munkájának köszönhető minden.

Mindezek után következett a várva várt ajándékozás, ahol gyermekeken kívül a szülőket is apró ajándékokkal lepték meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-10 11:16:47

Szerelik a kastélykerítés oldalkapuit


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 18:07:04

Rendben zajlik az egészségügyi alapellátás városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 18:15:17

Nagy Zsolt főtörzsőrmestert választották az év tűzoltójának


ajánlott cikk főképe

2020-02-29 18:19:16

Felolvasóest Wass Albert tiszteletére