Az időseket ünnepelték


2012-10-03 16:39:33  | cikk: mo  | 


Az időseket ünnepelték főképe
Az idősek világnapja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tajgai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket – e gondolatok jegyében ünnepli minden év október első hetében az idősek világnapját Pápa Város Önkormányzata és az Egyesített Szociális Intézmények. Az ESZI öt részlegének vezetői, képviselői és lakói minden esztendőben közösen ünnepelnek, s emlékeznek az meg az időskorúakról.
Az idei rendezvényen versekkel és fuvolajátékkal köszöntötték a szépkorúakat a Vörösmarty úti otthonházban. A programon részt vett Szalayné Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője és dr. Áldozó Tamás polgármester. A több mint 50 fővel zajló központi ünnepségen Szalainé Tihanyi Andrea osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Kiemelte, hogy ezen a napon intézményük dolgozói hálájukat, tiszteletüket, megbecsülésüket és szeretetüket fejezik ki azok iránt, akik hosszú munkában eltöltött évek után az otthonokban töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.
- Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példáiból meríthetünk erőt, hitet és bátorságot – fogalmazott az intézményvezető, majd a generációk találkozásának fontosságát hangsúlyozta. Leszögezte: a fiatalok és az idősek kölcsönösen segítik egymást emberségükben. Az idősek termékeny talajra találnak a fiatalokban tapasztalataik és bölcsességük átadására, a fiatalok pedig az idősek révén fedezik fel saját gyökereik gazdagságát. Általuk tanulják meg az életüket felelősségteljesen megtervezni.
Az idősek világnapja alkalmából szervezett központi ünnepségen dr. Áldozó Tamás is köszöntötte a szépkorúakat. A polgármester elmondta, úgy kíván szólni az idősekhez, mint a legaktívabb éveiben járó generációk képviselője.
- Remélem, hogy legalább három dolgot éreznek. Érzik azt, hogy nekünk fontosak, hogy törődünk Önökkel és, hogy szeretjük Önöket. És azért fontosak, és azért szeretjük Önöket, mert megérdemlik. És mert Önöknek ez jár. Az idősebb generációknak, akik túl vannak már az aktív éveiken, azoknak akik felneveltek bennünket és ezzel esélyt adtak nekünk, hogy mi pedig felnevelhessük a gyerekeinket. Ez a legkevesebb, amit adhatunk. Ezt a három dolgot ezen az intézményen keresztül tudjuk biztosítani – szólt az egybegyűltekhez a polgármester, majd köszönetét fejezte ki az ESZI munkatársainak lelkiismeretes, gondoskodó tevékenységéért.
Áldozó Tamás és Szalainé Tihanyi Andrea felköszöntötték az intézmény legidősebb és 90 év feletti lakóit. Az idősek tiszteletére szervezett központi ünnepség közös énekléssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-06 14:54:42

Vért adtak a tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2020-05-05 22:40:09

Megindult az élet a belvárosban


ajánlott cikk főképe

2020-01-22 17:56:51

Megkezdődött az építkezés a Téglagyári úton


ajánlott cikk főképe

2020-02-17 12:48:00

Illegális hulladék a vasútállomás környékén