A bentlakók karácsonya


2009-12-24 09:06:40  | cikk: Tóth Tamara  | 


Szerda délelőtt 10 órakor kezdődött az Egyesített Szociális Intézmények Barát utcai telephelyén az idősek otthoni lakók karácsonyi ünnepe. Az ünneplőket Csurgai Szilvia köszöntötte a Dolgozók Kórusának nevében:
- Fontosnak tartjuk, hogy az év egyik legszebb, legmeghittebb ünnepét együtt, családias légkörben ünnepeljük meg.
A jeles alkalomra összejött Dolgozók Kórusát Pál Levente kísérte zongorán és az otthonlakókkal közösen énekelték el a Pásztorok keljünk felt, majd Kiss Kata szavalata után elénekelték a Kiskarácsonyt.
Szalainé Tihanyi Andrea ünnepi köszöntőjében elmondta, napjainkban az advent családi vonása felerősödött.
- Miközben várjuk a csodát, a Megváltót, elűzünk minden gondot, bajt, rossz emléket, hogy lelkünk megteljen szeretettel, békességgel és megértéssel. Eljött a várva-várt nap, karácsony van. Karácsonykor többet vagyunk együtt a családdal, kicsit megáll az idő, nem siet, nem rohan. Ma Önök is, akik élettől, munkától megfáradt idős emberek az intézet nagy családjához tartozva átélik a Karácsony kicsit más, de megható formáját- mondta a vezető főnővér.
A műsor folytatásaként Szalai Regina először fuvolázott, majd elénekelte a Fehér karácsony című dalt.
Dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere köszöntőjében megköszönte az éves munkát a dolgozóknak és köszöntötte a megjelenteket:
 - A város mint fenntartó nyugodt a tekintetben, hogy Önök jó kezekben vannak. Ezt a munkát csak szeretettel lehet végezni, mint ahogy az intézmény dolgozói teszik. Számukra az a legnagyobb fizetség, ha Önök mosolyognak és elégedettek. Ez az év legtöbb napján így van, s ezért nem csak Karácsonykor beszélhetünk a szeretet ünnepéről, hanem a mindennapokban is.
Bojsza Krisztina verse után Csőréné Pőr Eszter, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője is békés karácsonyt és boldog új évet kívánt az ünneplőknek:
- Karácsonyvárás ideje van ma. Advent a karácsony előtti ünnepvárás ideje, amely mellett nem szabad elszaladnunk. Az elmaraszthatatlan elintéznivalók mellett kell, hogy hasson ránk és az ádvent bűvölete ránk ragadjon , megváltozzunk egy kicsit.
Végül a Dolgozók Kórusa Karácsonyi énekeket adott elő, majd elkezdődött a karácsony legjelentősebb eseménye, az ajándékozás is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-28 10:19:23

Zongorilla farsang a zeneiskolában


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 18:15:17

Nagy Zsolt főtörzsőrmestert választották az év tűzoltójának


ajánlott cikk főképe

2020-02-17 20:19:19

Mackók ezrei a Pegazus barlangjában


ajánlott cikk főképe

2020-02-21 14:47:05

550 millió támogatás a vajdai bölcsődére