Elbontották a falat, felfedte magát a mozi


2012-10-24 21:03:19  | cikk: mo  | 


Elbontották a falat, felfedte magát a mozi főképe
Végre teljes egészében felfedte magát a mozi homlokzata. A nyitott ajtókon olykor be-bekukucskáló kíváncsi tekintetek azt bizonyítják, hogy a pápaiak igencsak várták már a napot, amikor megcsodálhatják a mozi megújult épületét. Érdemes volt várni, a nap el is jött, hiszen ma délután a szakemberek lebontották a munkaterület átadásakor felépített építési paravánt. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a forgalom újra a régi kerékvágásban folyhat a Deák Ferenc utcán, hanem azt is, hogy a kivitelezési munkák teljes egészében befejeződtek az épületben.

Németh Csaba építész érdeklődésünkre felidézte, a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja elnevezésű projektben szereplő beruházás keretében teljesen megújult az előcsarnok, a galériára vezető lépcsőházat elbontották, s helyére újat építettek, elkészült egy mozgáskorlátozott mosdó a földszinten, kialakítottak két raktárhelyiséget, valamint egy új vizesblokkot a gépházban és új gipszkarton burkolatot kapott a régi folyosó. A Pápai Városfejlesztő Kft. műszaki munkatársa leszögezte azt is, a nagytermet, a benne található székekkel és vetítővászonnal nem érintette a felújítás.

A külső munkálatok tekintetében szintén szembetűnő a változás. A szakemberek elbontották a mozi homlokzatának régi burkolatát, majd helyette az eredetit állították vissza. A portálok fölé edzett biztonsági üvegtető került, amely ellenáll a környezeti hatásoknak. Kicserélték a nyílászárókat és új járdaburkolatot is építettek a kivitelezők. Németh Csaba megjegyezte, az előre nem tervezett pótmunkáktól, és ebből kifolyólag a határidő kitolódásától eltekintve az épület részleges felújítása a terveknek megfelelően történt meg. A kivitelezési munkálatokat befejezték, jelenleg a takarítás zajlik.

Bár a beruházás elkészült, filmvetítésre azonban még nem mehetünk a moziba. Dr. Áldozó Tamás polgármester korábban kijelentette, bár a felújítás előtti utolsó idényben a több, mint 200 férőhelyes filmszínházban mintegy 20-30 látogatója volt a mozielőadásoknak, fő cél mégis az, hogy az épületben vetítések legyenek, hiszen a filmszínházat csak ebben az épületben képzeli el a városvezetés. Így nem kizárt, hogy kora tavasszal már a moziba mehetünk moziba.
De addig is, amíg a mozink gazdára talál, használjuk ki a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által kínált nagyszerű lehetőséget, hiszen októbertől a színházteremben hetente kétszer is megnézhetünk egy-egy jó filmet. Nem maradunk tehát moziélmény nélkül, gyerünk a színházba szerdánként és vasárnaponként.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-15 21:20:25

Túl minden határon - Vujity Tvrtko Pápán járt


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 21:02:47

Pápán nem lesznek szigorító intézkedések húsvétkor


ajánlott cikk főképe

2020-01-31 15:06:28

Megkezdődött hazánkban az influenzajárvány


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 22:12:01

Elkészült a víztorony tetőszigetelése