„Borzasztó kemény őszön vagyunk túl” - beszélgetés Nagy Mihállyal


2009-12-28 15:48:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál nyáron jelentős változások zajlottak le. Az őszre való felkészülés előtt öt edző munkáját köszönték meg, emellett Nagy Mihályt nevezték ki az utánpótlás szakágfelelősének, aki nem tétlenkedett és újjászervezte a csapatokba történő beiskolázásokat. Fél év elteltével eddigi tapasztalatairól kérdeztük.

- Nagyon nehéz helyzet várt itt a nyáron, komoly létszámbeli és ennél fogva beiskolázási gondokkal küzdött a klub. Az U-14-es és a kisebb korosztályoknál alig volt hadra fogható játékos, 10-12 fővel működtek, ami elfogadhatatlan. Ezeken a problémákon úgy érzem sikerült úrrá lenni. Az edzői pozíciókat eléggé megnyugtató módon sikerült megoldani, bár két edzőnek két korosztályt kellett vinnie, ami egy ideiglenes, féléves megoldás volt, jövőre ez már nem lesz így. Az előkészítő és kiskorosztálynál elindítottunk egy óvodai programot, ami azt jelenti, hogy minden egyes óvodába elmentünk és próbáltuk a gyerekeket a futball felé irányítani. Ennek eredménye, hogy a Tókerti óvoda lesz a hatodik, ahol a mi szakembereink helyben tanítják a kicsiket. Októbertől egy iskolás program is elindult, melynek értelmében végigjártuk az iskolákat, hogy hol találhatunk még 8, 9, 10 éves korú gyerekeket, akik a létszám valamint a minőségi problémáinkon segíteni tudnának. Ezzel párhuzamosan Pápa környéki iskolákat és egyesületeket is vizsgáltunk, onnan is vannak beirányított labdarúgóink.

- Mennyire elégedett a PELC csapatainak idei őszével?

- A mostani 12 éves korosztály a nagypályás bajnokságra szakmailag nem lett felkészítve, ennek ellenére nem egy értéktelen korosztály az övék, van pár igen ügyes mozgású játékos köztük. Az U-13-asok a kiemelt bajnokságban sokat fejlődtek, ami jelenleg 3 ponthoz elég. Az U-15-ös az a korosztály, amelyik a kiemelt bajnokságban a kiesés elkerüléséért küzd, féltávnál bennmaradó pozícióban vannak, ám a jelenlegi kiírás szerint eredményük együtt számít az U-13-asokéval, ami nagyban megnehezíti a bennmaradásról szőtt álmaikat. Az U-16-osok a tavalyi évhez képest jobban állnak, a csapatban 3-4 olyan érték van, akik nagyon kellemes benyomást tettek rám. Az U-17-esek végig a dobogó környékén tanyáztak, náluk is több, nagy jövő előtt álló labdarúgó van, az U-18-asok közül tavasszal többen pedig lehetőséget kapnak majd az NB III-ban. Az U-19-esek nehezen álltak össze a nyáron, a gyerekek dolgoztak, nyaraltak. Róluk elmondható, hogy időre van szükségük, ám legyőzték például a ZTE hasonló korú csapatát is, ami jó ómen a következő idényre nézve.

- Lesznek-e változások a tavaszi kezdésre?

- Tavasszal folytatni szeretnék az elkezdett munkát, az edzői stábhoz három edző csatalakozik. Az U-14-eseket az egykori pápai közönségkedvenc, Orovecz András veszi át, Radó Péter munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud tovább a rendelkezésünkre állni, így U-16-os csapatát Kálmán István, az U-18-as gárdával pedig Szőke Zoltán foglalkozik majd.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-24 11:00:33

Bóka Viktória az iskolapadban és a tatamin is jól teljesít


ajánlott cikk főképe

2020-02-05 09:50:49

Már kaphatóak a tavaszi Perutz bérletek


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 15:40:38

Véget ért a kézilabda szezon


ajánlott cikk főképe

2020-02-17 18:25:17

Szeniorok tornája