Százötven rendőr a Lombard Pápa- Haladás meccsen


2012-11-02 19:00:17  | cikk: HuHa  | 


A rendőrség végzi a szombati NB I.-es labdarúgó mérkőzés külső és belső biztosítását, mivel az előző évekhez hasonlóan az idei Lombard Pápa Termál FC-Haladás FC mérkőzéseket a kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzések közé sorolta a minősítő bizottság. Ez annyit jelent, hogy a meccs külső biztosításán túl a stadionon belül is a rendőrség ügyel a rendre, közfeladatként. A külső biztosítási feladatok – ahogy ezt már a pápai szurkolók megszokhatták – a stadion környékére vonatkoznak, a rendőrök feladata a rendbontás és a garázda cselekmények megelőzése.
-A mérkőzés belső biztosítása keretében mi végezzük a szurkolók beléptetését és a mi felelősségünk, hogy a stadionban ne történjen rendbontás. Ha pedig mégis probléma merül fel, azt is mi fogjuk kezelni – adott tájékoztatást a mérkőzéssel kapcsolatos feladataikról Varga Balázs rendőr százados, Pápai Rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának vezetője. A pápai rendőrök munkáját száz szombathelyi kolléga segíti majd, ők a Készenléti Rendőrségtől érkeznek, így közel százötven rendőr lesz jelen a meccsen.
-Jól kiépített információs csatornánk van valamennyi csapat szurkolótáboráról, így a Haladáséról is. Az előzetes adatok szerint hat-hétszáz Haladás szurkoló érkezik holnap a városba, de természetesen úgy szerveztük a rendőri erőket, hogy az sem lephet meg bennünket, ha teltház lesz a vendég szektorban.
Mivel mind a vendégszurkolók, mind a rendet biztosító erők egy része Szombathelyről indul, viszonylag könnyű volt megszervezni a szurkolók kísérését, vasúton és közúton is.
A rendőr századostól megtudtuk, stadionon belül eddig nem volt gond a szurkolókkal, a múlt évben egyáltalán nem kellett eljárást kezdeményezniük, az ezt megelőző években egy-egy szabálysértési eljárást viszont indítaniuk kellett Haladás szurkolók ellen, stadionon kívüli magatartásuk miatt. Varga Balázs hozzátette, a pápaiak jellemzően sportszerűen szurkolnak, és reméli, hogy szombaton sem lesz ez másként, és nem kerülnek konfliktusba a vendégcsapat szurkolótáborával.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-11 21:04:12

Rendhagyó módon veszik át érettségi bizonyítványaikat a végzősök


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 11:47:52

A reneszánsz zseni és kora - Dürer-kiállítás nyílik az Esterházy-kastélyban


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 21:40:05

Szigorú szabályok, folyamatos munkavégzés a Városgondnokságnál


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 17:42:25

Színes programok a munkácsys Erzsébet táborban