Óvd a lelkiismeretedet - Jehova Tanúi különleges kongresszusa


2012-11-04 16:24:56  | cikk: mo  | 


Óvd a lelkiismeretedet - Jehova Tanúi különleges kongresszusa főképe
„Óvd a lelkiismeretedet!” - így hangzott Jehova Tanúi különleges kongresszusának jeligéje, mely téma köré a mai rendezvény előadásai csoportosultak. A délelőtti és délutáni ülésszakokból álló kongresszusra mintegy 900 fő érkezett Csornáról, Sopronból, Kőszegről, Sárvárról, Szombathelyről, Ajkáról és természetesen Pápáról. A lelkiismeret, akárcsak egy iránytű a hajókapitánynak, utat mutat a bennünket ért érzelmi viharokban – fogalmazott Stánicz Jenő, a sajtóosztály felvigyázója.
- Lehetnek olyan érzések és vágyak, amelyek mint a mágnes az iránytűt, eltéríthetik lelkiismeretünket a helyes irányból. Ezért kell megóvnunk és iskoláznunk azt. Ez pedig nem megy másképp, mint a Biblia tanításain keresztül. Erről szólt a mai nap is, az előadások útmutatást adnak Jehova Tanúinak arra vonatkozóan, miként óvhatják meg lelkiismeretüket az őket ért hatásokkal szemben – magyarázta a felvigyázó.
A különleges kongresszus előadásai sorában mindig kiemelt helyen szerepel a fiatalok tanítása. A fiataloknak „elszomorító dolgokat” kell kiállniuk – így szólt a délutáni ülésszak egyik programpontja. Erdész László ennek kapcsán úgy fogalmazott, a legszomorúbb az, hogy a mi fiataljaink egészen mások, mint az osztálytársaik. Soha ennyire különbözőek még nem voltak a fiatalok, és ezzel nap, mint nap szembesülünk – tette hozzá a sajtóosztály felvigyázójának helyettese.
Jehova Tanúi kongresszusainak kiemelt eseménye az önátadás, vagyis a keresztelkedés, amikor a tanúk sorába lépők egy vízzel telt medencében tetőtől talpig megmerítkeznek. A mai különleges kongresszuson négy személy adta át magát Jehovának, ezúttal pápai nem volt köztük.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-04 21:51:37

Rézfúvós együttes a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-08-20 11:30:41

A Kíváncsiság és a Szentivánéji Álom Magyarország tortái 2020-ban


ajánlott cikk főképe

2020-06-06 07:11:54

Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól


ajánlott cikk főképe

2020-07-22 21:34:26

Visszaváltják a bérleteket, de lesznek koncertek