Készülnek a hétvégi újbor ünnepre


2012-11-06 14:30:48  | cikk: mo  | 


Készülnek a hétvégi újbor ünnepre főképe
Építik a 10x30 méteres rendezvénysátrat az Esterházy-kastély udvarán. A Városgondokság munkatársai előkészítették a murvás területet a hétvégi programokra, a Szent Márton-napi újbor ünnepére. A fesztiválsátor alatt lesz a színpad, melyet még ma felépítenek, és itt kínálja majd egy helyi vállalkozó a libából készült finomságokat. A Városgondokság munkatársai holnap reggel kezdik meg a 9 db faház felépítését, melyek a kastély udvarában, a sátor két-két oldalán helyezkednek majd el. A napokban kihelyezik a 40 db asztalt és a 80 db padot is. Csütörtökön már csak a villanyszerelést végzik a szakemberek – tájékoztatott az előkészületekről Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportvezetője.
Az infrastruktúra kiépítéséért és a rendezvény ideje alatt a terület tisztán tartásáért a Városgondokság felel, míg a színpadi produkciókat, valamint a programokat a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezi. A Márton-napi folklórt számos művészeti csoport fellépése, vásári komédia, játszóház és énekegyüttes jeleníti meg.
A Szent Márton-napi újbor ünnepén, november 9-11-ig a faházakban öt borosgazda kínálja finom borait, lesz egy pálinkaház és gasztronómiai finomságok: kürtőskalács, lángos és újdonságként sült gesztenye. Szent Márton napján azonban a jó bor mellé libasült is dukál, így a sátorban a legkülönfélébb libából készült ételek várják a vendégeket. 
A rendezvény pénteken este hatkor színpadi produkciókkal kezdődik. Az ünnepélyes megnyitó 19 órakor lesz az Esterházy-kastély udvarán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 19:14:54

Előkészítették a futópálya nyomvonalát


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 16:56:46

Cseppképpont - Kamarakiállítás nyílik szombaton a Kékfestőben


ajánlott cikk főképe

2020-02-21 13:13:08

A gyermekosztály kapta az egyetemes imahét perselyadományát


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 19:21:54

Kiemelt szerepe van a segítségnyújtásban az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványnak