Újabb Esterházy-címeres poharakkal bővült a kastély gyűjteménye


2012-11-06 19:39:07  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Újabb Esterházy-címeres poharakkal bővült a kastély gyűjteménye főképe
Ismét egy magánszemély ajándékozott az Esterházy-kastélynak címeres poharakat és porcelán tárgyakat az elmúlt napokban. Az anonimitást kérő pápai adományozó címeres pohárral, porcelán tányérral és kiöntővel lepte meg a kastélyt.
Az ajándékot Mészárosné Varga Veronika, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Áldozó Tamás polgármester vette át.
A polgármester elmondta, az adományozó nagyapja a kastélyban dolgozott, majd a háború végén az elértéktelenedő pénz helyett fizetségként kapta a használati tárgyakat.
Végül köszönetét fejezte ki a családnak a nagy értékű adományért, majd hozzátette, a város továbbra is várja azok jelentkezését, akiknek valamely, a kastélyból származó tárgy van a birtokukban és azt ajándékként rendelkezésre bocsátanák, gazdagítva ezzel a kiállítás anyagát.
- Elsőként az Esterházyiak címerével ellátott csiszolt üvegpoharak, gyümölcsös és fagylaltos kelyhek kerültek a kastélyba egy adományozótól, majd Tercia mintás étkészlettel bővült a gyűjtemény. Most süteményes készlet, cukortartó, kávés kancsó és négy darab pálinkás pohár került vissza a kastélyba. Terveink között szerepel, hogy a másolatukat elkészítjük, amelyeket az ajándékboltunkban meg lehet majd vásárolni - tájékoztatta hírportálunkat Mészárosné Varga Veronika.
Az adományt a főúri enteriőrben fogják kiállítani.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-13 09:17:44

A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-07-09 23:18:25

Pápai rege - Molnár Lajos visszatekintő kiállítása a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 17:42:25

Színes programok a munkácsys Erzsébet táborban


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 18:37:28

Textil arcmaszkok készülnek Pápán