Szócska Miklós: Eredményes a struktúraátalakítás


2012-11-08 21:09:18  | cikk: mo  | 


Szócska Miklós: Eredményes a struktúraátalakítás  főképe
Az egészségügyi struktúraátalakítás kapcsán tapasztalatszerző körútja keretében látogatott Pápára dr. Szócska Miklós. Az egészségügyért felelős államtitkár nagy örömmel jött el településünkre, ahol a dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztató után fórumon kívánt tájékozódni a szerkezetátalakítás eddigi tapasztalatairól. Ahogy fogalmazott, hallani szeretné a műhelytitkokat: azt, hogy miként gondolkodnak a kollégák a struktúraátalakításról, illetve az alapellátási finanszírozás, a béremelések miként hatottak az egészségügyi dolgozók hangulatára. Szócska Miklós megjegyezte, a mindennapos gondokat átbeszélni érkezett ma Pápára.
- Az egy évvel ezelőtti országjárásom alkalmával a szülészeti hozzáférési idők kérdése szerepelt az egyik legfontosabb evidenciaként. Akkor az aggasztotta a helyieket, hogy lesz-e Pápán kórház. Ma úgy érzem, egészen más hangulatban tudunk beszélgetni – fogalmazott az államtitkár, majd üdvözölte a rehabilitációs fejlesztés megvalósulását Pápán, hiszen ez egy olyan stratégiai célja az egészségügynek, az egészségipar fejlesztésének, amit tovább kell fejleszteni.
Az ellátórendszer eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket – derült ki a sajtótájékoztatón. Szócska Miklós hangsúlyozta, az intézményvezetőkkel és fenntartókkal előzetesen konzultálva, egy alaposan átgondolt szerkezetalakítás indult be. Hozzátette: a térségi átsorolások első korrekciós körei már jogszabályi szinten megjelentek, a betegutakat folyamatosan követik.
- Pápán is felmerült a kardiológiai ellátás ellátási iránya, Balatonfüred vagy Győr. Egy infarktusos, sürgős esetnél Győr közelebb van, tehát a racionális ellátási irányok megvannak. Ugyanakkor elektív ellátásra mindenki szabadon választhat, tehát nem egy korlátozott betegútról van szó, hanem az ellátási szükségleteknek megfelelőn kialakított betegút az, amit meg kell szokni – hozott pápai példát a szakember, majd úgy fogalmazott, - fontos, hogy amit lehet, azt az alap és járóbeteg ellátásban lássunk el. Csak az kerüljön fekvőbeteg intézménybe, akinek tényleg ott a helye. Tehát folyamatosan gondozni fogjuk a betegutakat a jövőben, erről szól az új struktúra –  hangzott el a sajtótájékoztatón. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-17 11:52:51

Online lelki megerősítés és mentálhigiénés tanácsadás a Lélek és Tradíció Alapítvány jóvoltából


ajánlott cikk főképe

2020-06-06 07:11:54

Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 14:05:33

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes volt a meglepetés koncert fellépője