Elsüllyedt a Balaton partján a Lombard Pápa


2012-11-09 20:56:00  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Elsüllyedt a Balaton partján a Lombard Pápa főképe
Egyértelműen a vendég Lombard Pápa számított az OTP Bank Liga 14. fordulójában idegenben rendezett Siófok elleni bajnoki esélyesének, hiszen a hazaiak az idei bajnokságban még nem tudtak nyerni, három döntetlenjük mellett 10 alkalommal maradtak pont nélkül, így már 14 (!) meccs óta képtelenek nyerni. A Lombard Pápa ezzel ellentétben Zsivóczky-Pandel Gyula érkezése óta jól szerepel, a Győri ETO elleni pofont követően négy meccs óta veretlenek, döntetlenre végeztek az Újpest és az Eger ellen, legyőzték a Honvédot és a Haladást, így feljöttek a 12. helyre. A Siófok ellen a vendégek mestere nem számíthatott az eltiltott Sekourra, valamint a sérült Balogh Balázsra, de Maróti Béla sem volt ott a keretben, ugyanakkor visszatért Szabó Ottó és Horváth Levente, utóbbi egyből a kezdőben találta magát, a mieink a Szűcs – Nagy, Dlusztus, Rodenbücher, Présinger - Horváth L., Quintero, Tóth B., Tóth G. Arsic – Maric kezdővel futottak ki a Révész Géza utcai Stadion gyepére. A kezdeti tapogatózás után a 9. percben megszerezte a vezetést a Siófok, jó 35 méterről szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, Nyári állt a labda mögé, aki a jobbra mozduló Szűcs mellett a hálóba bombázott 1-0. A vezető találat után is inkább a Balaton partiak voltak aktívabbak, melynek köszönhetően a 20. percben majdnem meglett a második siófoki gól: Sluka szabadrúgása veszélyesen csavarodott a kapu elé, majd menteni akaró Dlusztus fején megcsúszott, Szűcs azonban bravúrral kiütötte a játékszert. 15 perccel később Dajic leheletfinom passzát Sluka bevetődve bólintotta kapura, megint a pápai hálóőr bravúrjára volt szükség, hogy ne legyen kettő a különbség. Közben Szűcs kollégája, Kurucz kapus nyugodtan elszotyizgathatott a hazai kapuban, ugyanis a mieink támadójátéka elmaradt a remélttől, az első 40 percben egyáltalán nem volt veszélyes támadásuk, a 41. percben Arsic tesztelte először a portást. A 44. percben Tóth Bence próbálkozott szabadrúgásból, de az jócskán elkerülte a kaput, a félidőre maradt az egygólos hazai előny. A szünetben Quintero helyén Simon András folytatta, a második 45 percben elsőként Maric távoli lövését jegyezhettük fel. A 63. percben Dajic tört be a 16-oson belülre, majd kissé kisodródva az oldalhálóba lőtt. A 75. percben folytatódott a Szűcs parádé, Sluka kapott egy remek labdát a 16-os környékén, egy csellel elfektette Présingert, majd jobbal lőtt, Szűcs lábbal óriásit mentett. A 86. percben Sluka kapott pontos labdát a jobb oldalon, visszagurítását Pál küldte kapura, az életerős lövés útját ismét Szűcs Lajos állta, újabb parádés védés a pápai hálóőrtől. A fennmaradó időben sem alakult ki pápai helyzet, a Siófok pedig hősiesen küzdött, így maradt az egygólos hazai siker. Az elmúlt hetek teljesítményét alapul véve - Szűcs Lajost kivéve - csalódást keltő játékot produkált a Lombard, mely ezzel a vereséggel ismét távolabb került a középmezőnytől, a Siófok pedig már nem nyeretlen az idei pontvadászatban.

Zsivóczky-Pandel Gyula: Nagyon mérges vagyok, értetlenül állok a dolgok előtt, meg kell vizsgálni, hogy miért játszottunk ilyen enerváltan. Itt volt a lehetőség, hogy felzárkózzunk, ehelyett kezdhetünk mindent elölről. Megérdemelten nyert a Siófok, gratulálok nekik.

Horváth Károly: Végtelenül örülök a győzelemnek, igazi csapat volt a pályán, a mai meccsen bizonyították a fiúk, ha egységesek, szervezettek maradnak, akkor lehet eredményt elérni. Nem adjuk fel, harcolunk tovább, amíg le nem fújják a bajnokságot.

FGSZ Siófok - Lombard Pápa Termál FC 1-0 (1-0) Gsz.: Nyári

Siófok: Kurucz – Deák, Fehér Zs. (’71 Fodor), Nyári, Fejes – Pál, Deák, Kecskés, Melczer (’89 Windecker), Sluka – Dajic (’83 Zamostny)

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger - Horváth L. (’60 Szabó), Quintero (’46 Simon), Tóth B. (’69 Seye), Tóth G. – Maric, Arsic

November 13-án, kedden 16 órától a Ligakupa C csoportjának 5. fordulójában a Videoton látogat Pápára, a Diósgyőr elleni bajnokit pedig november 16-án, pénteken 17 órától rendezik a Perutz Stadionban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-13 12:03:55

Elmarad a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 15:33:23

Maradnak a korlátozások a PELC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 09:11:42

Kikapcsolták a kulcsembereket


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 10:09:23

Bajnok a Kilián DSE