A gyerekeknek is jár a szórakozás - Kézműves foglalkozások és Liba-Tour


2012-11-10 18:20:32  | cikk: mo  | 


A gyerekeknek is jár a szórakozás - Kézműves foglalkozások és Liba-Tour főképe
A Szent Márton-napi Újbor Ünnepe nem múlhat el a gyerekeket és a családokat megmozgató programok, kézműves foglalkozások nélkül. A kézműves játszóház mellett most azonban újdonság is várta a vetélkedni vágyókat. A Liba-Tour elnevezésű megmérettetésre családokat vártak ma és még holnap is. A programban a legkülönfélébb libával kapcsolatos feladatokat kell teljesíteniük a résztvevőknek, és a helyszínek is különbözőek. A lebonyolító Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont szervezésében a feladatok öt helyszínen várták a családokat: a Kékfestő Múzeumban, ahol állatos, szőlős nyomatot készítettek a gyerekek, a Somogyi Galériában, ahol libatollal írhattak, az Esterházy-kastélyban, ahol lampion készítés volt a feladat, a Tourinform Irodában, ahol pápai puzzle-t raktak a résztvevők és a Pápai Református Gyűjteményekben, ahol a néphagyománnyal kapcsolatos versfaragás volt a cél. Ha a résztvevők bejárták az összes állomást, értékes nyereményekért szállhattak harcba.

A kézműves foglalkozást a Bakonyalja Barátai (BAB) Egyesület tagjai vezették. A BAB Egyesület kézműveseire jellemző, hogy igencsak izgalmas dolgokat készítenek természetes alapanyagok felhasználásával. Most sem volt ez másképp: a gyerekek szaggathattak lúdalakú tésztát, játszhattak logikai játékokkal, tömhettek libapárnát, készíthettek libás képeket és lampiont is szalvétatechnikával. Az egyik anyuka elmondta, kislánya még csak 28 hónapos, de már nagyon serénykedik a konyhában, sokat segít édesanyjának. Éppen ezért neki a tésztaszaggatás és díszítés tetszett a legjobban, de a Liba-Tour keretében készített lampiont is.

Kézműves alkotóház lesz holnap is. Akkor Gőgös Gúnár Játszóházában Pápa és Vonzáskörzete Óvodapedagógusainak Egyesülete vezetésével zajlanak a foglalkozások. A mai napon a színpadon vásári komédia szórakoztatta a nagyérdeműt a Szó és Kép Színpad előadásában, majd a mezőlaki Parolás Kulturális Egyesület elevenítette fel a hagyományokat. Ezekben a percekben operettműsor színesíti a programot Porzsolt Éva, Gömöri Máté és Szeles József a Madách-, az Operett- és a Veszprémi Színház művészeinek fellépése nyomán. Este pedig tovább folytatódik a mulatozás a jó bor mellé jó muzsikával.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-06 14:54:42

Vért adtak a tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 22:24:03

Úsztatott akvarell képek a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-07-18 14:56:08

95. születésnapján köszöntötték Frantz Lászlót


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 09:17:44

A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot