Nem minden réz, ami vörös!


2012-11-11 11:52:48  | cikk:  | 


197 kilónyi, ismeretlen anyagból készült granulátumot adott le réz hulladékként októberben egy celldömölki fiatal pár az egyik Pápához közeli színesfém felvásárló telepen.
A vas megyei férfi és nő autóval érkezett a kereskedéshez, ahol eladásra kínálták a csomagtartóban, zsákokban elhelyezett vörös színű homokszerű anyagot, amelyről azt állították, hogy réz morzsalék. A fém felvásárló hitt nekik, majd a mérlegelést követően 256. 100 forintot fizetett ki számukra. A biztonság érdekében a kereskedő még aznap utána járt az anyag összetételének, amelynek során kiderült, hogy nem rezet vásárolt. Másnap a fiatal pár ismételten felkereste, és jóval nagyobb mennyiséget kínáltak megvételre. Ekkor szembesítette őket a csalással, majd felajánlotta, hogy amennyiben visszafizetik a vételárat, úgy eltekint a feljelentéstől. Pár nap haladékot is biztosított számukra, ám a pénzt nem kapta vissza, így értesítette a rendőrséget.
A nyomozók rövid időn belül a két személy nyomára bukkantak. Elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a granulátumot egy ismeretlen személytől vásárolták, és tisztában voltak azzal, hogy valójában nem réz, csak megtévesztően hasonlít rá. Az anyagot aztán kétszeres áron adták tovább a kereskedőnek, a pénzt pedig elköltötték.  
Mindkettőjükkel szemben csalás bűntette miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-09 13:50:30

Lezárt akta: Sorompónak ütközött


A Pápai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya és a térség polgárőr vezetői 2019. augusztus 29-én délután tartották koordinációs értekezletüket, melyen a 2019. évi őszi közös szakmai feladatok megbeszélése volt a fő téma.

A rendőrség és a polgárőr egyesületek kiemelten együttműködnek...

2019-09-04 15:59:42

Koordinációs értekezlet a Pápai Rendőrkapitányságon


Segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás a 28 éves férfi ellen.

Az eljárás adatai alapján 2019. november 20-án 17 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Pápán, az egyik körforgalom gyalogos-átkelőhelyén egy személygépkocsi gyalogost ütött el, majd...

2019-11-23 18:10:26

Elfogták a pápai gázolót


A szeretet ünnepére készülve kérjük, hogy vagyontárgyainak biztonságát is tartsa szem előtt és fogadja meg az alábbi tanácsainkat!

 

-Bevásárlások alkalmával iratait, pénztárcáját, mobiltelefonját, gépkocsija indítókulcsát és lakáskulcsát lehetőleg tartsa ruházatának...

2019-12-10 15:57:43

Rendőrségi tanácsok a karácsonyi készülődés idejére


PÁPA időjárás