Nem minden réz, ami vörös!


2012-11-11 11:52:48  | cikk:  | 


197 kilónyi, ismeretlen anyagból készült granulátumot adott le réz hulladékként októberben egy celldömölki fiatal pár az egyik Pápához közeli színesfém felvásárló telepen.
A vas megyei férfi és nő autóval érkezett a kereskedéshez, ahol eladásra kínálták a csomagtartóban, zsákokban elhelyezett vörös színű homokszerű anyagot, amelyről azt állították, hogy réz morzsalék. A fém felvásárló hitt nekik, majd a mérlegelést követően 256. 100 forintot fizetett ki számukra. A biztonság érdekében a kereskedő még aznap utána járt az anyag összetételének, amelynek során kiderült, hogy nem rezet vásárolt. Másnap a fiatal pár ismételten felkereste, és jóval nagyobb mennyiséget kínáltak megvételre. Ekkor szembesítette őket a csalással, majd felajánlotta, hogy amennyiben visszafizetik a vételárat, úgy eltekint a feljelentéstől. Pár nap haladékot is biztosított számukra, ám a pénzt nem kapta vissza, így értesítette a rendőrséget.
A nyomozók rövid időn belül a két személy nyomára bukkantak. Elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a granulátumot egy ismeretlen személytől vásárolták, és tisztában voltak azzal, hogy valójában nem réz, csak megtévesztően hasonlít rá. Az anyagot aztán kétszeres áron adták tovább a kereskedőnek, a pénzt pedig elköltötték.  
Mindkettőjükkel szemben csalás bűntette miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a 23 éves nő ügyében folytatott vizsgálatot.

Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2020. május 28-án délelőtt arról, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel. A helyszínre érkező járőröknek az üzlet munkatársai elmondták,...

2020-06-22 09:06:49

Bolti tolvaj rendőrkézen


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 12:19:30

Zebra terv a gyalogosok védelméért


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 15:00:41

Balesetet okozott a kivilágítatlan lovas


A Pápai Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás miatt folytat eljárást egy 46 éves helyi lakos ellen.

A sértett 2020. május 29-én értesítette a rendőrséget arról, hogy Pápán, az egyik parkolónál elindulása előtt a pénztárcáját és a mobiltelefonját az autója csomagtartóján felejtette,...

2020-06-08 08:40:29

Nem adta vissza a talált pénztárcát a férfi, a rendőrök kihallgatták