Megrongálták a Millenniumi Emlékpark Szent István szobrát


2012-11-12 17:56:32  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Megrongálták a Millenniumi Emlékpark Szent István szobrát főképe
Vasárnapra virradóra fehér olajfestékkel fújták le ismeretlen tettesek a Millenniumi Emlékpark Szent István szobrát, az elcsatolt országrészeket bemutató tájékoztató tábláját és a közelben lévő padot. A feltehetően festékspray-vel „dolgozó” elkövető vagy elkövetők egy obszcén szót is festettek a szoborra. A cselekményről lakossági bejelentésből szerzett tudomást a Városgondnokság, mely feljelentést tett a Pápai Rendőrkapitányságon. A helyszínre vonuló rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást az ügyben rongálás vétsége miatt, ami 1 évig terjedő szabadságvesztést is vonhat maga után. Dr. Áldozó Tamás polgármester megdöbbenésének adott hangot a rongálás kapcsán, államalapító királyunk, a katolikus egyház egyik szentje szobrára trágár kifejezést festeni, mélységesen elítélendő – emelte ki. Mint mondta, felháborítónak tartja a céltalan és értelmetlen cselekményt és bízik abban, hogy ez csak valami fiatalkori hebehurgyaságból elkövetett rongálás.
-Nem hinném, hogy valakinek a magyar államalapítást szimbolizáló emlékművel problémája lehetne – fogalmazott. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, a Millenniumi Emlékpark szakrális hely, hiszen az egykori Felsővárosi temető helyén építették meg az emlékparkot, az ott álló Szent István szobor a katolikus egyház egyik szentjét ábrázolja, ennek megrongálása pedig sokkal mélyebb érzékenységet is érinthet. Dr. Áldozó Tamás reméli, hogy a rendőrség mielőbb elfogja a tettest, tetteseket, a hatóságok pedig meghozzák a szükséges intézkedéseket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-09 23:18:25

Pápai rege - Molnár Lajos visszatekintő kiállítása a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:17:25

Negatív lett a három ESZI-s dolgozó tesztje


ajánlott cikk főképe

2020-06-09 15:39:55

A szentmisék megtartásának szabályai is tovább enyhültek


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 11:52:06

Migránsokat fogtak a pápai rendőrök