Könyvtári adatbázis használati, valamint információkeresési ismeretek a „Google-generáció” számára


2012-11-12 20:15:52  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Könyvtári adatbázis használati, valamint információkeresési ismeretek a „Google-generáció” számára főképe
Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár vezetésével című TÁMOP pályázat keretein belül hat oktatási intézmény vehet részt 2012. szeptember 1. és 2013. augusztus 31. között a könyvtár által meghirdetett szakkörökön és témaheteken. A projekt elsődleges célja a tanulók kreatív képességeinek, informatikai, filmművészeti, helyismereti és honismereti életszemléletének fejlesztése. A projekt keretein belül a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola tíz 5., 6. és 7. osztályos tanulója a könyvtár adatbázis használati, valamint egyéb információkeresési ismeretekkel foglalkozik. Polovitzerné Antal Mónika elmondta, a foglalkozás célja a digitális írástudás megalapozása. Készséggé akarják fejleszteni azokat az ismereteket, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára a számítógép által nyújtott lehetőségek kihasználását. Internet használat, információkeresés, könyvtári adatbázisok használata, mobil tanulás elősegítése a cél.
- Az első órákon a gyerekek megismerkedtek a hagyományos információkeresés lehetőségeivel, majd az internettel. A mai órán a könyvtár honlapjával foglalkozunk, annak adatbázisával, a diákok betekintést nyerhetnek a könyvek és a fotók közti keresés lehetőségeibe - mondta a foglalkozás vezetője.
Barth Zsigmond 7. osztályos tanuló elmondta, nagyon jól érzi magát a foglalkozásokon, mert sok hasznos információt tudhat meg az adatbázis használatról, valamint az internetes információ keresésről. A kisfiú hozzátette még, hogy nem gyakran használja az internetet, de ha lehetősége van, stratégiai játékokkal játszik a legszívesebben.
A TÁMOP projekt 2012. szeptember 1. és 2013. augusztus 31. között valósul meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-26 13:30:24

Búcsúját ünnepelte a Szent Anna templom


ajánlott cikk főképe

2020-09-19 22:41:18

Zsidó Kulturális Nap


ajánlott cikk főképe

2020-06-28 15:24:06

90. születésnapján köszöntötték Takács Károlynét


ajánlott cikk főképe

2020-09-07 19:31:23

Stabilizálódni látszik a pápai járványhelyzet