Városi fenntartásba kerül a Gróf Esterházy Károly Múzeum – ülésezett a képviselő-testület


2012-11-15 15:47:27  | cikk: HuHa  | 


Városi fenntartásba kerül a Gróf Esterházy Károly Múzeum – ülésezett a képviselő-testület főképe
Az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, a következő évi ellenőrzési ütemtervről és a Gróf Esterházy Károly Múzeum városi fenntartásba vételéről is tárgyalt ma délutáni ülésén Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testülete. A régi-új Városházán tartott tanácskozás elején a városatyák újra döntöttek arról, hogy a város 2013. január 1-jétől az illetékességi területén lévő köznevelési intézmények működtetését nem képes vállalni. A téma újbóli napirendre vételére azért volt szükség, mert az október 25-ei döntést követően jogszabály-módosítás történt, mely szerint az állam az önkormányzatot hozzájárulás megfizetésére kötelezheti. A képviselők a mai ülésen arról hoztak határozatot, hogy a város az illetékességi területen lévő összes saját tulajdonában álló, az állami intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézmény vonatkozásában a jövő évtől a működtetést nem képes vállalni, ugyanakkor utasították a polgármestert, hogy a működtetési kötelezettség alóli mentesülés érdekében kérelmet nyújtson be a kincstár illetékes területi szervéhez. Az ülésen a testület tagjai megszavazták az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló rendelet módosítását. Eszerint Pápa Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások szociális alapú lakbérének mértéke 4,3 százalékkal emelkedik 2013. január 1-jétől, két ingatlant pedig töröltek a tilalmi listáról. A képviselők elfogadták a jövő évre vonatkozó ellenőrzési ütemezési tervet is, amely az intézmények pénzügyi ellenőrzését és az önkormányzat belső ellenőrzési ütemtervét is tartalmazza. Az előbbit külső szakértő, az utóbbit a Polgármesteri Hivatal belső ellenőre végzi majd. Vegyes ügyek között határozott a testület - a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény módosítása kapcsán - a Gróf Esterházy Károly Múzeum városi fenntartásba vételéről. A jogszabály szerint ugyanis a megyei múzeumi szervezetek tagintézményei, melyek nem a megyeszékhelyen működnek, januártól a települési önkormányzatok fenntartásába kerülnek a feladatellátáshoz rendelkezésre álló személyi, tárgyi és pénzügyi feltételek egyidejű átadásával. Az erről szóló megállapodást december 15-ig kell megkötnie a jelenlegi és jövőbeli fenntartónak. A képviselők ma elfogadott határozatukban felhatalmazzák dr. Áldozó Tamás polgármestert arra, hogy a törtvénybe foglaltak alapján tárgyalásokat folytasson a Gróf Esterházy Károly Múzeum átvételéről. Az ülés végén a testület tagjai a november 27-e és december 3-a között tartandó schwetzingeni karácsonyi vásáron résztvevő delegáció tagjairól döntöttek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-20 16:20:38

Megújul a Fiumei utcai sporttelep öltözője


ajánlott cikk főképe

2020-08-09 19:37:12

31 fertőzött, karanténban több háziorvos - vasárnap esti információk a koronavírus-járványról


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 21:31:52

Koronavírusos egy óvónő - bezárták az Erzsébetvárosi Óvodát


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák