Zöldségszobrász verseny a katolikus iskolában


2012-11-15 17:53:37  | cikk: mo  | 


Zöldségszobrász verseny a katolikus iskolában főképe
A Diákönkormányzat harmadik alkalommal hirdette meg zöldségszobrász versenyét a Szent István Római Katolikus Általános Iskola ma délután. Az intézmény életében hagyomány, hogy ősszel mind az alsós, mind a felső tagozatos diákok számára kézműves foglalkozásokat szerveznek a szabadidő hasznos eltöltése érdekében. Ilyenkor a tanulók és szüleik, családtagjaik közösen alkothatnak, a hangsúly az együtt eltöltött időn van. A felsősöknél mindig nagy sikert arat a zöldségszobrász verseny, a gyerekek lelkesen vesznek részt a délutáni foglalkozáson.
Készültek is a legkülönfélébb figurák, a diákok fantáziája e tekintetben is végtelen. A legtöbben állatszobrokat mintáztak, de volt aki egy edzőcipőt és volt olyan is, aki használati tárgyat készített. Barcza Szintia és csapata például egy vázát faragott ki a rendelkezésre álló zöldségekből, gyümölcsökből és még virágokat is készített bele: tökből készült a váza, narancsból, banánból, kiviből és almából pedig a virágok. Egy másik csapat egy izgalmas terepasztalt készített állatokkal és házakkal. De ezenkívül sokféle érdekességgel találkozhattunk még, egy csapat megformálta például Frédi és Béni kőkorszaki járművét is. A lényeg csak az volt, hogy minél fantáziadúsabb és esztétikusabb legyen a zöldségszobor.
Az alapanyagokat az osztályközösségek biztosították. Természetesen nemcsak zöldségekből készültek a szobrok, hanem sokféle gyümölcsöt is felhasználtak a fiatalok. A kreatív délután a természetközeliség és persze az egészséges életmód jegyében zajlott, hiszen ki ne csipegetett volna munka közben a gusztusos zöldségfélékből és gyümölcsökből.
A katolikus iskola aulájában a mai délutánon közel 100 gyermek és felnőtt tevékenykedett, és ezúttal még a Rózsafüzér Társulat tagjai is szurkoltak a legszebb alkotásokért, hiszen az intézmény most őket is meghívta a kellemes hangulatú programra. Englertné Nyerges Ritától, a Diákönkormányzat segítő tanárától megtudtuk, az elkészült szobrokat zsűri értékeli, a legszebb alkotások készítői oklevelet kapnak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-27 22:25:23

Meglepetés koncertek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 21:38:52

Zárt kapuk, nyitott szívek


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 12:10:43

Frank Liu Kovásznát is támogatta védőfelszerelésekkel


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 15:40:36

A háziorvosi és az ügyeleti rendelők ajtói is zárva vannak