Szövegértési verseny a katolikus iskolában


2012-11-16 18:29:22  | cikk: mo  | 


Szövegértési verseny a katolikus iskolában főképe
Boldog, aki olvas, aki olvas boldogul – ezzel a Janikovszky Évától származó jelmondattal kívánta olvasásra sarkallni a gyerekeket a Szent István Római Katolikus Általános Iskola a mai szövegértési versenyen. A megmérettetést harmadik esztendeje szervezi az iskola, melyen ezúttal 27 tanuló vett részt a város összes általános iskolájából, a Türr István Gimnáziumból és a vaszari, a csóti valamint a pápakovácsi általános iskolából. A versenyen Gombásiné Takács Gyöngyi köszöntötte a megjelenteket, a zsűri tagjait és a résztvevő diákokat. Az igazgató hangsúlyozta, igyekeznek minden évben megszervezni a szövegértési versenyt, hiszen a magyar nyelv ápolása a nemzet és a magyarság megmaradásának záloga.
Némethné Szabó Ottília magyar-történelem szakos tanár elmondta, az internet világában nagyon fontos tudni, hogy milyen típushibákkal kell szembenézni a pedagógusoknak. A verseny szervezője megjegyezte azt is, a diákok egy-egy információért nem a könyvtárba mennek, hanem az internethez fordulnak segítségért. Emellett az látszik, hogy szűkül a gyerekek szókincse.
- Nekünk ezzel kell felvennünk a harcot. Ezért is alkalmazunk gyakran olyan feladatokat, melyek a szókincs bővítésére koncentrálnak, ahol szinonimákat kell megadniuk a gyerekeknek. Ilyen és ehhez hasonló feladatok szerepelnek a versenyen is. Feleletválasztós tesztek, igaz-hamis állítások és hasonlók – fogalmazott a megmérettetés szervezője. A szövegértési versenyen a résztvevőknek két dokumentum- és magyarázó szöveget kellett értelmezniük a megadott feladatok alapján. A megmérettetés három kategóriában zajlott, a 4., az 5. és a 6. osztályosok korcsoportjában. A versenyzők által elkészített feladatlapokat a város számos iskolájából érkezett pedagógusok értékelték, köztük volt például Bognár József nyugalmazott iskolaigazgató, a zsűri elnöke pedig Hodásziné Pingiczer Andrea, a Türr István Gimnázium magyar munkaközösségének vezetője volt.
 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-03 11:02:23

Megrongálták a piac fémszerkezetét (frissítettük cikkünket)


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 17:42:25

Színes programok a munkácsys Erzsébet táborban


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 22:34:43

Robotika kiállítás és bemutató


ajánlott cikk főképe

2020-03-09 21:50:04

„Minden fát lehet faragni, csak meg kell ismerni”