Szent Erzsébet élete példamutató - Jótékonységi műsor a szegényekért


2012-11-18 19:21:10  | cikk: mo  | 


Szent Erzsébet élete példamutató - Jótékonységi műsor a szegényekért főképe
A szegénység gazdagságát is meg tudta mutatni – idézte fel Árpád-házi Szent Erzsébet alakját Salgó Ferenc kanonok, plébános a mai jótékonysági gálaműsoron, melyet az elesettek oltalmazása érdekében szervezett a Szent Anna Plébánia. Salgó Ferenc hangsúlyozta, a Magyar Katolikus Karitasz védőszentje Szent Erzsébet, akinek életpéldája egyértelmű tanítás: Szent Erzsébet jómódban élt, ugyanakkor rendkívül érzékeny volt a szíve az elesettek, betegek és szegények megsegítésére. Erzsébet fiatalon megözvegyült. Addig is sokat tett a szegényekért, de innentől fogva különösen nagy figyelmet tanúsított az elesettek és nyomorultak iránt. Kultusza, tisztelete széles körben él a katolikus egyházban és a hívek lelkében. Ezért is kapta a mai est Szent Erzsébet nevét, melyet immár negyedik esztendeje szervez a plébánia. Salgó Ferenc kiemelte, a támogatóktól és a hívektől érkező adományok, valamint a perselypénz sajnos csekélynek bizonyult ahhoz, hogy a karitasz csoport ajtaján nap, mint nap bekopogtató szegénysorsú embereknek élelmiszert és ruhát tudjanak biztosítani. Az atya elmondta, sajnos egyre gyarapodik azoknak a száma, akik adományokra szorulnak. Rajtuk szeretnének segíteni a műsorral, melyet nemcsak a hívek tisztelték meg jelenlétükkel, hanem sok jó szándékú ember is megmozdult - fogalmazott Salgó Ferenc.

A jótékonysági est fővédnöke dr. Márfi Gyula érsek és dr. Áldozó Tamás polgármester voltak. Az érsek köszöntőjében felidézte Szent Erzsébet példamutatását, majd azt hangsúlyozta, egész Európát áthatotta a belőle áradó szeretet, hiszen Erzsébet 1235-ös szentté avatásán több mint egymillió fős tömeg vett részt. Az érsek beszédében kitért Szent Erzsébet rövid házasságára, melynek kapcsán elmondta, Erzsébet férje halála után is hű volt társához. Ez a hűség kiveszett a mai világból, a családokból – tette hozzá Márfi Gyula.

A rendezvényen dr. Áldozó Tamás is köszöntötte a megjelenteket. A polgármester emlékeztetett, hogy Magyarországnak már igencsak régóta vannak Szent Erzsébethez hasonló követei. Rendkívül megható, hogy Erzsébetnek a mai napig élő tisztelete van külföldön, és nemcsak a katolikus közösség körében. Áldozó Tamás hangsúlyozta, Szent Erzsébet alakja emlékeztet bennünket arra, hogy adni jó. Hozzátette, örömmel vesz részt a rendezvényen, és örömmel részesül a megjelentekkel együtt abban az érzésben, hogy adni tényleg jó.

A jótékonysági esten fellépésével, műsorával járult hozzá a rendezvény sikeréhez és a szegények megsegítéséhez a JMSZK Vadvirág kamaracsoportja, a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Rügyecskék csoportja, a Vati Fiúk coutryegyüttes, a Pápai Musical Stúdió énekesei, a Főnix zenekar, Babos Tibor, Gosztola István és Tamás Gergely Ambrus.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-16 21:57:16

Tisztelgés a városépítő emléke előtt Pápa Város Napján


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 13:24:04

Húsvéti ajándék százezer forint értékben


ajánlott cikk főképe

2020-06-10 13:43:24

Kettő nyári tábort kínál a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-05-23 11:48:18

Június 8-án kezdődik lomhulladék gyűjtési program