Nyílt nap az AJTP iránt érdeklődőknek


2012-11-19 20:02:35  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Nyílt nap az AJTP iránt érdeklődőknek   főképe
A Türr István Gimnázium és Kollégium ma délelőtt nyílt napot tartott az Arany János Tehetséggondozó Program iránt érdeklődő diákoknak és szüleiknek.  A nyílt nap keretén belül Grőber Attila, az Arany János Tehetséggondozó Program felelőse a szülőknek tartott rövid tájékoztatót a programról. Ez idő alatt a 12. F osztály Dabóczyné Lenkefi Éva tanárnő vezetésével a leendő AJTP-s tanulóknak tartott beszámolót a tapasztalataikról, az iskolai és kollégiumi életről, a kirándulásokról és a többi közösen szerzett élményről.
- A nyílt nap célja, hogy a gyerekek és szüleik betekintést nyerjenek a programba. Az Arany János Tehetséggondozó Programba a hátrányos helyzetű, de tehetséges tanulók kerülhetnek be. A képzés öt éves, a tanulók mindvégig kollégiumban laknak. A programra pályázni kell a gyerekeknek, de emellett a tanulóknak jelentkezniük kell a központilag egységes követelmények szerint szervezett írásbeli felvételi vizsgákra magyar nyelvből és matematikából. A pályázat beadásának határideje 2012. december 12. A program támogatja a nyelvvizsgát, az ECDL vizsgát és a jogosítvány megszerzését is. Az iskolai tanórák után a diákoknak a kollégiumban rendszeresen különböző programokon kell részt venniük, melyek nagyon jól kiegészítik az iskolában tanultakat, s így együttműködve tudjuk őket nevelni a kollégiummal - mondta el Németh Zsolt igazgató.
- Iskolánkban 2001 óta működik az AJTP. Azóta rengeteg kiemelkedő eredményt értünk el, sok diákunk tanult már tovább egyetemeken, sőt diplomázott is - tette hozzá az igazgató.
- A képzés előfeltétele, hogy a diákoknak kollégiumban kell lakniuk, ami sosem szokott akadályt jelenti számunkra. Vannak pápai kollégistáink is. A tanulóknak rengeteg kollégiumi foglalkozáson kell részt venniük, valamint csoportfoglalkozáson kívül személyiségfejlesztő tréningekre is járnak. Sok-sok szakkörből is választhatnak a gyerekek. Mindemellett havonta egy-egy hétvégén itt maradnak a kollégisták, és ilyenkor kirándulni megyünk, előadásokat hallgatunk meg vagy színházba látogatunk. A kollégiumban nagyon sok esetben átvállaljuk az étkezési díj befizetését, minden diákunk uszoda-és színházbérletet kap - tette hozzá Rostáné Nagy Rózsa kollégiumvezető.
A nyílt nap a kollégiumban folytatódott, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a kollégiummal és az ott folyó munkával.
Az iskolába a jelentkezés határideje 2013 február 7.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-02 22:59:09

Dalos Fő tér


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 12:43:22

66 raklap bébiételt hozott a Teuton lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:25

Helyi események - helyi emlékek


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:39:39

Dr. Kovács Zoltán mindenkit óvatosságra intett