Kispályás díjátadó a Sportcsarnokban


2012-11-20 20:03:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kispályás díjátadó a Sportcsarnokban főképe
A 22 csapatvezetőből 13-an vettek részt a városi kispályás bajnokság mai díjkiosztóján a Városi Sportcsarnokban. Ebben a szezonban a két csoportban összesen 220 meccset rendeztek, melyeken 2133 találat született. A megváltozott lebonyolítást és az új játéknapokat jól fogadták a csapatok, ráadásul idén kimondottan sportszerűek voltak a játékosok is, így egy sikeres pontvadászatot tudhat maga mögött a Kispályás Bizottság. A 20-20 fordulót Horváth István, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás sportszervezője értékelte.
- Nagyon jónak értékelem a bajnokságot, mely az új rendszernek köszönhetően izgalmasabb, változatosabb lett. Mindkét csoportba a korábbi első-, másod-, és harmadosztályból is került együttes, előzetesen közel egyforma erősségűnek gondoltam az A és B csoportot, aztán a rájátszás eredményeinek tudatában úgy tűnik, hogy kicsivel erősebb volt a B jelzésű. Mindenki jól alkalmazkodott az új viszonyokhoz, a 220 meccsből mindössze nyolc maradt el.
Horváth István röviden szólt a várható változásokról is.
- Az elképzelés a jövőt illetően az, hogy ha marad ez a létszám, akkor az idei eredmények alapján első-, és másodosztályt alakítunk ki, az első osztály - 11 csapattal - a két csoport első feléből, a másodosztály - 10 alakulattal - a hátsó régióból állna össze. Ez természetesen változhat, hiszen lehetnek visszalépések, úgy tudom az Inter-Thermo Kertváros jövőre nem nevez, reméljük lesznek olyan munkahelyi, baráti közösségek, akik kedvet kapnak az induláshoz.
Horváth András a játékvezetők szemszögéből értékelte a bajnokságot.
- Hat játékvezető vezette idén a mérkőzéseket, sajnos ott tartunk, hogy úgy kell rábeszélni a bírókat, hogy elvállalják az összecsapásokat. Senkit sem lehet kötelezni, hogy vezessen kispályás mérkőzést, néhány játékos viselkedése nem pályára való, jó példa erre a múlt héten a Sportcsarnokban rendezett rájátszás során történt kisebb közjáték.
Kovács Csilla, a Fegyelmi Bizottság elnöke örömét fejezte ki, hogy kevés munkát adtak neki a csapatok.
- Az ’A’ csoportban 16 kék és 4 piros lapot osztottak ki a játékvezetők, a B-ben pedig mindössze négy kék lapot. Sajnálatos eset is történt, nevezetesen, hogy egyik mérkőzésen más igazolásával akart pályára lépni egy játékos, ennek büntetése is változni fog, a Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezésére ugyanis ilyen esetben ügyészségi feljelentést tesz a szövetség.
A kispályás foci a városi teremtornával folytatódik december 2-án.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-17 19:15:57

Eredményes évet zárt a PAC


ajánlott cikk főképe

2020-01-24 14:25:37

Túl a 60-on is a triatlon szerelmese - Burján Ernőné Zsuzsa példát mutat a fiataloknak


ajánlott cikk főképe

2019-11-11 10:17:21

Első idegenbeli sikerét aratta a Concordia Motax KC


ajánlott cikk főképe

2019-12-29 13:39:45

Idén is lesz szilveszteri örömfutás és futóverseny