Az új gyógyászattal ismerkedtek az óvónők


2012-11-20 20:46:17  | cikk: mo  | 


Az új gyógyászattal ismerkedtek az óvónők  főképe
A pápai termálfürdő új gyógyászati épületében tett látogatást a Városi Óvodák egészség-és környezetvédelmi munkacsoportja ma délután. Az óvodapedagógusok számára érdekes előadásokat, tapasztalatszerző és kikapcsolódást nyújtó programokat szervező munkacsoport 8 évvel ezelőtt alakult. Kezdetben a mozgás, a mozgásszervi betegségek és az ortopédiai tevékenység állt az összejövetelek középpontjában, majd később bővítették a kört: az egészségnevelés kapcsán beszéltek a helyes táplálkozásról, tavaly pedig a környezetvédelem is előtérbe került – tudtuk meg a munkacsoport vezetőjétől.
Orbánné Maráczi Judit hangsúlyozta, összejöveteleik alkalmával igyekeznek olyan programokat megvalósítani, amelyek hozzájárulnak az óvodapedagógusok és nevelők testi és lelki egészségéhez. Sokat tesznek azért, hogy időről időre kimozduljanak a megszokott, sokszor nem kevés fáradsággal járó nevelő tevékenységből, környezetből. Tavaly például a Hagyományok Hegyére látogattak el, ahol a természet közelsége és a terület történelme szolgált hasznos tapasztalatokkal, s közben a program kikapcsolódást is nyújtott a hétköznapokból. Orbánné Maráczi Judit elmondta, egy-egy alkalommal kiragadnak egy témát a munkacsoport által körülhatárolt területek valamelyikéről, és e téma köré szervezik az aktuális programot.
A munkacsoport vezetője megjegyezte, a mai látogatás célja az volt, hogy minél többet megtudjanak az új gyógyászati épületben zajló kezelésekről, eljárásokról, hiszen az egészségvédelmi munkacsoport nemcsak a gyerekek egészségének megőrzéséért tevékenykedik, hanem a nevelők testi és mentális állapotáért is felelős.
A gyógyászati épületben rendelkezésre álló szolgáltatásokról, kezelési eljárásokról, a gyógyvíz gyógyító hatásairól és egy adott kezelésre történő jelentkezés módjáról dr. Aradvári László főorvos adott tájékoztatást a megjelenteknek, majd Vándor Ottóné, a Várkertfürdő értékesítési referense vezette körbe a résztvevőket az új gyógyászat épületében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-09 12:36:53

Védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 14:31:30

Elmarad a Dürer kiállítás megnyitója, de a tárlat látogatható lesz


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 20:32:11

Mától látogatható a Dürer-kiállítás a kastélyban