A Türrben járt a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont


2012-11-20 20:53:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Türrben járt a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont főképe
A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont, a nyugat-dunántúli régió, Mosonmagyaróvár és a Szigetköz új turisztikai látványossága, amely 2012 augusztusában nyitotta meg kapuit. Azóta az ország számos helyén jártak általános és középiskolákban egyaránt, bemutatva a központot. Ma délelőtt a Türr István Gimnáziumban tartottak road-show-t, melyre mobil planetáriummal és látványos kísérletek bemutatásával érkeztek, s melyet az iskola valamennyi diákja megtekinthetett.
- A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont egy régi gabonaraktár felújított és kibővített épületében, közel 4000 négyzetméteren került kialakításra. A FUTURA a ma tudása és a holnap víziója. Az Interaktív Természettudományi Élményközpont így teremt kapcsolatot a múlt, a jelen és a jövő között, és így lesz a tudomány és az ismeretterjesztés határállomása. A mai napra Pápára egy mini Planetáriumot hoztunk el, melyben különleges filmeket, valamint a csillagos égboltot tárjuk a tanulók elé. Hoztunk magunkkal egy kis hideget is, konkrétan folyékony nitrogént, mellyel látványos kísérleteket mutatunk be. A gyerekek nagyon lelkesen fogadnak bennünket, hiszen ez nem egy száraz tanóra, hanem telis-tele van érdekes kísérletekkel, látvánnyal. Az élményközpontot ajánljuk osztálykirándulások és családi programok helyszínéül is - mondta Fűzfa Zoltán szakmai vezető.
Végül hozzátette, a road-show célja, hogy bemutassa az élményparkot, s kedvet kapjanak a diákok ahhoz, hogy ellátogassanak Mosonmagyaróvárra.
Németh Zsolt iskolaigazgató érdeklődésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy a természettudományi tantárgyakat népszerűsítsék a diákok körében, melyre ez egy nagyszerű lehetőség volt a FUTURA élményközponttól.
- Nagyon jól éreztem magam, s rendkívül érdekes dolgokat láthattunk ma. Egy kupolaszerű sátorban filmet nézhettünk a csillagokról és az atomrészecskékről. Remélem, sok ma hallott információt tudok majd a tanulmányaiban felhasználni - mesélte Németh Nikolett 6. osztályos tanuló. A program a Veszprém Megyei Kormányhivatal támogatásával valósult meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-16 11:26:10

A tarczys Rátz Marcell országos első helyezett lett egy irodalmi pályázaton


ajánlott cikk főképe

2020-07-08 12:47:48

Példaértékű összefogásból új játékok a tapolcafői óvodában


ajánlott cikk főképe

2020-02-28 20:46:27

Női vezetők a szervezetben


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:14:07

Keddtől változik a piac működési rendje