A Holle anyót láthatták a gyermekbérletesek


2012-11-20 22:04:12  | cikk: mo  | 


A Holle anyót láthatták a gyermekbérletesek főképe
A vidéki művelődési házak részéről mutatkozó igényt kívánta kielégíteni a Magyar Nemzeti Gyermek-és Ifjúsági Színház, amikor nagyszínpadra rendezett, látványos díszletekkel színesített, ismert színészekkel játszott darabjaiból összeállt repertoárját kialakította. Ilyen keretek között valósult meg a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban a gyermekbérlet-sorozat egyik előadásaként a Holle anyó című kalandjáték. Nyírő Beáta, a Magyar Nemzeti Gyermek-és Ifjúsági Színház művészeti vezetője elmondta, társulatuk többnyire klasszikus gyermekmeséket játszik, főként olyan darabokat, amelyekhez a nagy, klasszikus zeneszerzők műveit használhatják fel. A művészeti vezető hozzátette, ezen kívül azonban hamarosan elkészül egy ettől eltérő gyermekdarab is, mely a mai társadalmi problémák egyikét, a szelektív hulladékgyűjtés és az illegális hulladéklerakók kérdéskörét járja körül.
Nyírő Bea, a Pápán is bemutatott darab rendezője elmondta, a kalandjátékban Holle anyónak földöntúli hatalma van. Irányítja az emberek életét, a tengerek vándorlásait, zenélő csodahárfájára ébred a földön fiú és lány között a szerelem. Hanka, a kis mostohalány kútba ugrik, hogy eldobja szomorú életét, de a halál és élet között uralkodó Holle anyó megmenti, és ad még egy lehetőséget a földi boldogság megtalálására. A társulat darabja kicsit túlmutat a klasszikus Grimm-mesén, hiszen itt a gonosz anyuka nem hal meg. Nyírő Bea szerint a kisgyerekeket nem feltétlenül kell szembesíteni a halál gondolatával, jelentésével, ezért a Nemzeti Gyermek-és Ifjúsági Színház által színpadra vitt mesejátékban a gonosz anyuka megjavul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-17 20:30:35

A Megváltó születését várjuk - Ünnepelt a nyugdíjas egyesület


ajánlott cikk főképe

2019-09-24 19:16:43

Üléseztek a részönkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2019-11-18 12:56:49

Holnaptól indul a Mosolydoboz-akció


ajánlott cikk főképe

2019-09-02 15:40:15

Rendőrök az iskoláknál


PÁPA időjárás