Nagy Mihály a Lombard II őszi szezonjáról


2012-11-21 12:28:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nagy Mihály a Lombard II őszi szezonjáról főképe
A Lombard Pápa második csapata a 2012/2013-as NB III-as bajnokság őszi idényét a 14 csapatos pontvadászat 12. helyén zárta. Mérlegük három győzelem, két döntetlen, nyolc vereség, 12 rúgott és 21 kapott gól. A csapat vezetőedzője, Nagy Mihály elmondta, a szezon előtt számszerű célokat nem fogalmaztak meg, de nem is tehették, hiszen az elmúlt három és fél év alatt a saját nevelésű fiatalokon kívül 36 játékos fordult meg a csapatnál. Egy évvel ezelőtt az őszi szezon után kilenc labdarúgó esett ki, tavasszal gyakorlatilag az ifi csapattal játszottak, ezután pedig a nyáron újabb nyolc ember ment el, és ebben a legnagyobb problémát a teljes védelem illetve a támadók távozása jelentette.
- A szezon végén biztosnak tűnt, hogy 2013-tól bevezetik a Junior Bajnokságot, így a vezetőség döntése szerint csak saját nevelésű fiatalok maradhattak. Úgy gondoltam, hogy ez így áthidalhatatlan, hiszen az ellenfeleink komoly erősítésekbe fogtak. Ennek ellenére a felkészülés alatt nagyon jól néztünk ki. Sokat edzettünk és jó csapatokat vertünk meg. Rögtön az első mérkőzésen kapus nélkül utaztunk el Csornára, később a teljesen formán kívüli játékosokat pedig nem tudtam kihagyni, mert nem voltunk többen. A helyettük szereplő tehetséges, de nagyon fiatal gyerekeknek ez még sok volt. Az első csapatból visszajátszó játékos pedig alig – alig volt. Ennek ellenére a bajnokságot jól kezdtük, de öt forduló után komoly törés következett. Elkezdődött az iskola, és innentől kezdve a teljes edzés munkát talán öt ember tudta hiánytalanul elvégezni. Vannak olyanok, akik vidéken tanulnak, és vagy egyáltalán nem, vagy csak egy-két edzésen voltak. Van olyan is, aki három műszakban kezdett dolgozni és teljesen használhatatlanná vált. Ezeknek a fiúknak a formája meredeken zuhant. Király Botond nyáron felkerült az első csapathoz és az ősszel alig játszott nálunk.
Ami az őszt illeti, sem az edzésmunkára, sem az akarásra nem tudok rosszat mondani. A játékunk végig szervezett volt, kiváló labdabirtoklási arányokkal. Két idegenben megvívott mérkőzés lóg ki a sorból, az andráshidai (4-0) és a balatonfüredi (5-0), ezeken esélyünk sem volt. A csatárjátékunk gyenge volt, hiszen hét meccsen nem rúgtunk gólt, összesen is csak tizenkettőt, ami nagyon kevés. Az újonc és tapasztalatlan védőink nem kezdtek rosszul, de a szezon közepére többször teljesen szétestek. Nyolc gólt kaptunk a saját kapunk előtt indokolatlanul elpasszolt labdákból és ez nagyon sok. Talán három csapat van, amelyik egyértelműen erősebb, az összes többivel hasonló játékerőt képviselünk.
Nagy Mihály szerint jelentős változások nem várhatóak a téli szünetben, továbbra is a saját nevelésű játékosaik kapnak szerepet. A bajnokság végéről pedig még senki sem tudja a végleges és pontos versenykiírást.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-17 18:30:02

Megkezdődött a focitábor


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 20:13:36

Újraindulnak az edzések a PELC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-07-08 11:41:01

Övvizsgával zárult a judotábor


ajánlott cikk főképe

2020-06-24 11:00:33

Bóka Viktória az iskolapadban és a tatamin is jól teljesít