A gazdasági társaságok ismét támogathatják a látvány-csapatsportokat


2012-11-21 18:06:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A gazdasági társaságok ismét támogathatják a látvány-csapatsportokat főképe
A 2011. évtől alapvetően megváltozott a csapatsportágat finanszírozási rendje. A sporttal összefüggő elfogadott törvénymódosítások lehetőséget adnak ugyanis a látvány-csapatsportágak (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) gazdasági társaságok nyereségadójából történő finanszírozására, sporttámogatáshoz kapcsolódó adókedvezmény igénybevételére. Az amatőr sportszervezeteknél utánpótlás-nevelésre, a versenyeztetéssel összefüggő költségek támogatására, személyi jellegű ráfordításra, valamint tárgyi eszköz beruházásra, felújításra, képzésre fordítható az összeg. A tavalyi esztendőben a Pápai Egyesített Labdarúgó Club, a Pápa Motax KC, a Kilián DSE, a Bakonyerdő Elmax Vasas SE és a Motax KC Pápa pályázott sikeresen. A hat egyesület – kiegészülve a Pápai SE-Termál csapatával – a 2012/2013-as versenyévadra 155 millió forintot gyűjthet össze – tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Áldozó Tamás polgármester. A sajtótájékoztatón a támogatásra jogosult egyesületek képviselői is megjelentek.
- Közös érdek, hogy a pénz összegyűljön, hiszen a pénz a pápai egyesületek működését segíti, és ha a mi egyesületeink jól működnek, akkor a pápai fiatalok, amatőr sportolók edzési, versenyzési lehetőségei is javulni fognak – fogalmazott a polgármester. Év elején a vállalkozói fogadást – ahol az érintett sportágak is bemutatkoztak - azért szerveztük meg a legnagyobb pápai adófizető cégek számára, mert úgy vettük észre, sok vállalkozás tartózkodóan kezelte a társasági adóból történő sportfinanszírozást, talán maguk sem hitték, hogy ilyen kedvező feltételek mellett segíthetik a sportegyesületeket. Idén sincs ez másképp, szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Pápán működő gazdasági társaságoknak lehetőségük van arra, hogy a társasági nyereségadójukat ne a központi költségvetésbe fizessék be, hanem közvetlenül arra jogosult pápai egyesületeket támogassanak.
A támogatási igényeket december 20-áig lehet utalni, jelentkezni közvetlenül az egyesületeknél, vagy Tóth Péternél a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Sportigazgatásánál (8500 Pápa, Várkert u. 4., 06-89/313-500, +3630/40-72-627, +3630/28-12-151) lehet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-24 13:38:24

Atlétika: Füredi Dániel Eb-szintet dobott


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 16:19:07

A kormány engedélyezi az edzéseket, a zárt kapus meccsrendezést


ajánlott cikk főképe

2020-06-15 10:50:20

Horváth Csanád másodszor lett Magyarország jó tanulója-jó sportolója


ajánlott cikk főképe

2020-06-18 10:08:45

Gyászol a magyar sportélet