Hangversenyen mutatkoztak be a növendékek


2012-11-21 20:28:11  | cikk: mo  | 


Hangversenyen mutatkoztak be a növendékek főképe
Tanszaki hangversenyeket, olyanokat, amelyeken egy-egy hangszeres csoport mutatja be tehetségét, gyakran szervez a Bartók Béla Zeneiskola. Most azonban kicsit másként állt össze a növendékhangverseny programja, hiszen a műsorban számos hangszer felcsendült, így például fuvola, cselló, zongora és kürt is. Hetyei József elmondta, a hangverseny résztvevői ez esetben úgy alakultak, hogy azok a növendékek mutatkozhattak be a mai alkalmon, akik elkészültek egy-egy darabbal. 14 műsorszámot hallhattak az érdeklődők. Az igazgató hangsúlyozta, változatos és pörgős a műsor, hiszen nem egy órákig tartó hangversenyt szerveztek, hanem körülbelül 40 perces volt a program, abban viszont a legkülönfélébb hangszerek és művek hallhatók voltak. Hetyei József hozzátette azt is, céljuk, hogy a gyerekeknek minél több lehetőséget biztosítsanak arra, hogy megmutathassák tehetségüket és mindazt, amit eddig tanultak. Kitűnő alkalom ez a szereplésre, főleg a kürtösöknek, hiszen számukra háromévente szerveznek nagyszabású országos versenyt, melynek regionális előválogatói Győrben lesznek ebben az esztendőben. Számukra ez egy kitűnő lehetőség, hogy hozzáedződjenek a lámpalázhoz, a szerepléshez, bemutatkozáshoz.
A növendékhangversenyen nagyszerű művek csendültek fel, elhangzott például Lavigne G-dúr szonátájának I. és II. tétele, Haydn Menüettje, Csajkovszkij Régi francia dala, Kodály Gyermektánca és Mozart Bourrée-je is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-02 09:46:11

A járványügyi helyzet kezeléséről egyeztettek


ajánlott cikk főképe

2020-08-03 12:38:16

Kárt okoznak a túlnőtt növények


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 19:52:38

Képviselők az épülő atlétikai centrumnál


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 21:24:37

Újabb megszépülő közterület