A hálaadást ünnepelték a Tarczyban


2012-11-21 23:17:54  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A hálaadást ünnepelték a Tarczyban főképe
Hálaadás napi ünnepséget tartottak ma délután a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatának diákjai, akik verssel, énekkel és színdarabbal elevenítették fel az egyik legfontosabb amerikai ünnep eredetét, szellemiségét.
Az iskolában négy évvel ezelőtt indult kéttannyelvű tagozaton a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetnek az angolszász országok ünnepeinek, hagyományainak megismertetésére.
– Idén sem felejtettünk el megemlékezni a hálaadásról, a gyerekek angol nyelvű műsort mutattak be a jelenlévőknek. Arra törekedtünk, hogy a műsor azok számára is érthető legyen, akik nem beszélnek angolul. A színdarab magyar narrációval párosult, emellett pedig zenével és vicces bejátszásokkal tettük élvezhetőbbé az előadást – tájékoztatott Hardi Tünde, a Tarczy iskola kéttannyelvű tagozatának vezetője.
Mint mondta, a közel negyven felső tagozatos diák közreműködésével zajló program létrehozásában oroszlánrészt vállaltak az iskola angoltanárai, de az intézmény több munkatársa is besegített a díszletek, jelmezek elkészítésébe, a technikai háttér biztosításába.
A nagy érdeklődés mellett zajló rendezvényen részt vett Keith Boone ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka, és felesége, Leslie Boone is.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet