Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett a Türr Gimnázium


2012-11-22 22:20:37  | cikk: Babos Petra  | 


Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett a Türr Gimnázium főképe
A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont elismerést meglévő szakmai értékei elismeréseként. Németh Zsolt igazgató és Grőber Attila, az Arany János Tehetséggondozó Program felelőse október 27-én, Szegeden vehették át az oklevelet prof. Csermely Pétertől, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnökétől.  Az elismerés kapcsán Németh Zsolt elmondta, a Türr István Gimnázium és Kollégium az elmúlt években igyekezett gyorsan és hatékonyan alkalmazkodni a közoktatási rendszerben bekövetkezett változásokhoz.
- A Tehetségpontok nyílt intézmények, amelyek a saját településük, régiójuk minden hozzájuk forduló fiataljának információt és segítséget biztosítanak. A Tehetségpont elsődleges célja a tanácsadás, a pályaorientáció, a lehetőségek, az információk személyre szabott megmutatása a tehetséges fiataloknak. Intézményünk az országban az elsők között volt, ahol a gimnáziumi nyolcosztályos képzést megindították. Az 1992-ben indult nyolcosztályos képzési formában kiemelt helyet foglal el a tehetség felismerése és a tehetséggondozás is. Iskolánk alapítója volt az Arany János Tehetséggondozó Programnak. A 2001-ben indult program nagy kihívást és egyben nagy lehetőséget biztosított számunkra, hiszen a kistérségben élő hátrányos helyzetű tanulók tehetséggondozását tűzte ki célul. Ennek keretében önismereti, személyiségfejlesztő és tanulás-módszertani foglalkozásokon vehettek részt pedagógusaink. Iskolánk harmadik képzési típusa is a tehetségfejlesztésre koncentrál, hisz a nyelvi előkészítő osztály az idegen nyelvi kompetenciák erősítését szolgálja. Az OKTV-n elért szép eredmények, a nyelvvizsgák száma mind azt mutatják, hogy iskolánkban hatékony és sokoldalú tehetségfejlesztés folyik - mondta az igazgató.
- Az iskola számos olyan programmal rendelkezik, amely a tehetséggondozást veszi figyelembe. Ezért is gondoltuk, hogy csatlakozunk ehhez a programhoz. A szakmai zsűri az idei esztendő júniusában látogatott el hozzánk, majd megvizsgálta a dokumentumokat és tevékenységünket, és úgy ítélték meg, hogy érdemesek vagyunk az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címre. A címet három évre kaptuk meg, majd meg kell védenünk, s újra kell pályázunk. Iskolánknak ez egy hatalmas elismerés. Nagyon fontos, hogy egy olyan hálózat tagjaivá válhattunk, ahol további szakmai tapasztalatokra tehetünk szert. Az országban számos tehetséggondozó intézmény működik, rengeteg új ötlettel, amelyeket, ha mi magunk is megtapasztalunk, még tovább fejlődhetünk - tette hozzá Németh Zsolt.
A Tehetségponttá válással az intézmény törekedni fog minél több partner, civil szervezet bevonására. Folytatni kívánják a város és a megye kulturális és közművelődési intézményeivel való közös pályázatok benyújtását is.
A Türr István Gimnázium és Kollégium földrajzi hatókörét tekintve települési tehetségpont.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:40:18

Fogd, vidd és olvasd! Ingyen elvihető könyvek a bibliotéka előtt


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 16:12:45

Járványügyi óvintézkedések a Közszolg Nonprofit Kft-nél


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 17:33:48

26 fertőzött, 92 karantén péntek délután


ajánlott cikk főképe

2020-08-01 00:07:13

Petőfi Sándorra és Vajda Péterre emlékezett az EpVE