Tiszta és virágos: Balatonfüred után Pápa a második


2012-11-23 20:42:13  | cikk: mo  | 


Tiszta és virágos: Balatonfüred után Pápa a második főképe
Szentbékkálla, Kisapáti, Gógánfa, Alsóőrs, Balatonfüred és Tapolca – ezek a települések nyerték 2012-ben a Veszprém Megyei Önkormányzat Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottsága által meghirdetett Tiszta és virágos Veszprém megyéért című pályázatot. A közterület szépítési versenyre ezúttal rekord számú település, 64 önkormányzat nevezett. A megmérettetést öt kategóriában szervezték a megye különböző méretű települései számára. A pápai kistérségben több település végzett előkelő helyen, a 3000 fő felettiek versenyében Pápa második helyen szerepel.

Az ünnepélyes díjátadó rendezvényt Pápán, a régi-új Városháza aulájában tartották ma délelőtt. Az ünnepségen dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere, a Veszprém Megyei Önkormányzat Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottságának elnöke köszöntötte a megjelenteket és a versenyben résztvevő települések polgármestereit. A rendezvényen részt vett Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Polgárdy Imre megyei közgyűlési alelnök is.  
Áldozó Tamás beszédében szólt a rendezvénynek otthont adó Városháza múltjáról és jelenéről, majd a Tiszta és virágos Veszprém megyéért című pályázat kapcsán elmondta, bár ebben az esztendőben a megyei önkormányzat pénzdíjakat nem ajánlott fel, mégis fontosnak tartották más feltételek mellett megszervezni a versenyt. Nagyon sokan jelentkeztek és rengeteg szép települést láthatott a bizottság. Áldozó Tamás hangsúlyozta, ha a megmérettetés egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy a települések még rendezettebbek, szebbek legyenek, már megérte.

A díjátadó ünnepséget műsor is színesítette, a rendezvényen a Balla Róbert Téri Általános Iskola tanulói adták elő zenés mesejátékukat. A műsort követően Lasztovicza Jenő értékelte a pályázat eredményeit. A Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy az önkormányzatok egyre fontosabbnak tartják településük esztétikus megjelenését. Lasztovicza Jenő üdvözölte azt is, hogy Veszprém megye országosan is kiemelkedően teljesített a versenyben, majd köszönetét fejezte ki az indulóknak a részvételért, a bizottság munkájáért, a támogatók felajánlásaiért és Pápa városának a díjátadó rendezvény lebonyolításáért.

A közterület szépítési versenyben második helyen végzett Pápa városa. A díj kapcsán Áldozó Tamás hangsúlyozta, más megyék hasonló megmérettetéseihez viszonyítva településünknek olyan mezőnyben kellett helyt állnia, amelyben turisztikai szempontból az egyik legfrekventáltabb terület, a Balaton északi partja is versenyez. Pápa polgármestere gratulált Balatonfürednek az első helyezésért, majd hozzátette, az eredmény sokadszor igazolja vissza azt a városszépítő munkát, ami Balatonfüreden folyik.
Áldozó Tamás kiemelte, ami a pápai helyezést illeti, a díj nemcsak a városnak, a Városgondokság munkájának köszönhető, hanem a város egészének. Hiszen az a sok ezer pápai, aki gondot fordít arra, hogy környezetét rendben tartsa, legyen szó családi házról, társasházi vagy lakótelepi környezetről, mind hozzájárult ahhoz, hogy városunk méltó legyen az elismerésre. A polgármester leszögezte azt is, az első helyezés reményében Pápa jövőre is indul a versenyen, s annak a pályázatnak már a megújult Fő tér épített környezetén túl, a tér gondos kertészeti tervek alapján kialakított természeti környezete lehet a súlypontja.

Képek:

I. kategória (300 fő alatti települések):

1. helyezett: Szentbékkálla
2. helyezett: Bakonyság
3. helyezett: Döbrönte

II. kategória (300-500 fő közötti települések):

1. helyezett: Kisapáti
2. helyezett: Balatonudvari
3. helyezett: Paloznak

III. kategória (500-1000 fő közötti települések):

1. helyezett: Gógánfa
2. helyezett: Nyárád
3. helyezett: Marcaltő és Nagygyimót

IV. kategória (1000-3000 fő közötti települések):

1. helyezett: Alsóőrs
2. helyezett: Balatonederics és Ugod
3. helyezett: Városlőd

V. kategória (3000 fő feletti települések):

1. helyezett: Balatonfüred és Tapolca
2. helyezett: Pápa
3. helyezett: Várpalota

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 12:32:46

Az Opel Marsal is segíti az Egyesített Szociális Intézmény munkáját


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 15:10:20

Online játékok, házhoz megy a könyv - Digitális térben működik a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 08:17:45

Tűz és víz - Strandok éjszakája a Várkertfürdőben