A papír hete a Weöres iskolában


2012-11-24 04:53:00  | cikk: pt  | fotó: Zsuponics László  | 


A papír hete a Weöres iskolában főképe
A hét folyamán a papír játszotta a főszerepet a Weöres Sándor Általános Iskola alsó tagozatában.
A kisdiákok a témához kapcsolódó változatos, izgalmas programok kavalkádja során megismerkedtek a papírral, mint újrahasznosítható, környezetbarát természetes anyaggal, továbbá a papírgyártás folyamatával, valamint a környezetre és az emberiségre gyakorolt hatásával. A papír hetét a Weöres iskola három pedagógusa, Antal Erzsébet, Galláné Horváth Gabriella és Viszoki Gáborné szervezte.
– A héten a gyerekekkel beszélgettünk a papír sokféleségéről, mindennapi előfordulásairól és újrahasznosításáról, emellett kitértünk az erdő védelmére, valamint tippeket gyűjtöttünk a papírral való takarékoskodásra is. Összeállítottunk egy kiállítást újrahasznosított irodai termékekből, dobozvárost készítettünk, továbbá a diákok is megpróbálkozhattak a papírmerítéssel. Filmen megnéztük, az ókorban hogyan készítették a papirusz növényből a papírt, és az manapság miképpen készül a papírgyárban. A gyerekek papírral kapcsolatos kreatív kézműves tevékenységeket is végezhettek, valamint meghívott mesterek ismertették meg velük az origami és a könyvkötészet világát – sorolta a programokat hírportálunknak Antal Erzsébet. Mint mondta, a gyerekek nagyon élvezték a papír hetét, ami szórakoztató foglalkozásokon keresztül nevelte környezettudatos életmódra a kisdiákokat.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet