Örményország fotókon - kiállítás a Pedagógus Művelődési Házban


2012-11-24 18:06:43  | cikk: mo  | 


Örményország fotókon - kiállítás a Pedagógus Művelődési Házban főképe
Az örmény táj szépségét, az ország építészeti, kulturális és művészeti kincseit mutatja be az a fotókiállítás, amelyet a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat szervezett ma délután. A Pedagógus Művelődési Ház nagytermének falain Balabanian Hartioun alkotásai láthatók. A tárlatmegnyitón Bévárdiné Kővári Mária köszöntötte a megjelenteket, majd méltatta a kiállítót, aki a nemzetiségi önkormányzat szinte minden kulturális rendezvényén részt vett. A pápai kiállításokon, megemlékezéseken készített fotói az Arménia című folyóiratban is megjelentek, hirdetve a helyi örmény nemzetiségi önkormányzatban folyó munkát – derült ki a kiállításon.

Bévárdiné Kővári Mária elmondta, a fotóriporter művész is egyben, ezt mutatják a Pedagógus Művelődési Ház falain függő képei is, melyek olyan pillanatokat tárnak a művészetkedvelő közönség elé, amelyekből sugárzik az örmény föld szeretete, s a hazáját féltőn óvó keresztény ember aggódása.
- Így nem veszhet el az a sok érték, melyet őseink létrehoztak Örményországban. A fotók felerősítik bennünk is azt a hitet, amelyet az örmény emberek büszkén vallanak, az egykori bibliai Édenkert ott húzódhatott az Ararát tövében. Ezért tisztelik az örmények Noé hegyét, az Ararátot, a lábainál húzódó kolostorokat, templomokat, műemlékeket. Ezek a gondolatok fogalmazódnak meg Balabanian Hartioun képein. Ezeket a templomokat, kolostorokat, műemlékeket örökítette meg csodálatos színvilágú képein.

A kiállítást dr. Őze Sándor nyitotta meg. A történész három alkalommal járt Örményországban. Őze Sándor beszédében a lencsevégre kapott tájak, építészeti és művészeti értékek történetét, a körülöttük kialakult mondákat ismertette a művészetbarátokkal, majd hangsúlyozta, a színvonalas fotókiállítás bepillantást nyújt Örményország kultúrájába, vallásába, kincseibe, titkaiba és ősiségébe. A történész megjegyezte, bízik benne, hogy újra visszatérhet még az örmény hegyek közé és ismét megtapasztalhatja az örmény emberek vidámságát, kedvességét és hangosságát – fogalmazott dr. Őze Sándor.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-01 21:21:34

A kerek születésnaposokat köszöntötték a nyugdíjasok


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 15:10:20

Online játékok, házhoz megy a könyv - Digitális térben működik a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 12:36:44

Az általános védőfelszerelésekből jól áll az Egészségügyi Alapellátási Intézet


ajánlott cikk főképe

2020-05-21 13:50:45

A tarczys Hatvani Márk országos első helyezett informatikából